Het was alweer koppenlopen in de Brusselse Nieuwstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Het was alweer koppenlopen in de Brusselse Nieuwstraat. © EPA

Waarom ook u de coronaregels overboord gooit

Zonet nog waren straten leeg en sprongen we weg voor passanten die te dichtbij kwamen. Vandaag ligt het dagelijks aantal nieuwe besmettingen niet veel lager dan op 17 maart, maar stromen parken en winkels vol. Zijn we te optimistisch?

4 reacties

 • Lilianne Van Neylen

  11 maanden geleden
  Er zit geen enkele logica in de verschillende maatregelen: 65 plussers mogen niets, kinderen alles, familie in bubbel van 4, Vreemden die sporten met elkaar mogen met 20 zijn en indien het jeugd is met 50!!?!In school mag dan weer alles ondereen lopen! Wie gelooft nog in dergelijke onzin?
 • Erwin Moortgat

  11 maanden geleden
  een van de redenen waarom de mensen stilaan een beetje losser omgaan met de regels is de totale incoherentie van de regels.Bubbels van 4, bubbels in de klas,50 man samen op kamp, wielertoeristen met 20. Maar Opa en oma die 65+ en gezond zijn mogen zeker niet in contact met de kleinkinderen. En mensen die familie vlak over de grens wonen hebben mogen die ook niet zien . Waar zit hem de logica. En komt daar nu bij met de scholen dat Weyts de bubbels in vraag stelt. Te gek voor woorden
 • Ronny De Puysseleyr

  11 maanden geleden
  De lock down duur te lang mensen willen sociaal contact en hun normaal leven weer verder zetten. boodschappen doen over de Grens heen Door al die regels van de lock down lijk het wel een politiestaat , een gezond mens moet zich voor elke verplaatsing verantwoorden . dit is niet meer normaal.
 • stefan crama

  11 maanden geleden
  Net zoals na terroristische aanslagen het leven hernam gaat dit bij dit virus ook zo zijn, gewoon omdat we ook nog moeten leven en dit zelfs indien we gevaar lopen. Een eeuwige Lock down bestaat niet.
 1. Audit stad Antwerpen na heisa rond El Kaouakibi: 350.000 euro voor Let’s Go Urban verduisterd
  Antwerpen

  Audit stad Antwerpen na heisa rond El Kaouakibi: 350.000 euro voor Let’s Go Urban verduis­terd

  Van de 3,5 miljoen euro aan investeringstoelages die de stad Antwerpen de voorbije jaren uitgaf aan de renovatie van het Urban Center op het Kiel – de vaste stek van Let’s Go Urban, het jongerenproject van Sihame El Kaouakibi – is 350.000 euro verduisterd. Dat meldt ATV op basis van het auditrapport van de stedelijke inspectie Financiën. De informatie wordt ons bevestigd in stadhuiskringen. Nog volgens het onderzoek zou El Kaouakibi zichzelf 100.000 euro per jaar aan loon hebben toegekend. Het rapport – én eventuele consequenties voor Let’s Go Urban – worden morgen op het schepencollege besproken.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken