Tijdens de wedstrijd van Waasland Beveren afgelopen weekend tegen het Waalse Moeskroen, ging het zwaaien met de vlaggen gepaard met discriminerende spreekkoren en anti-Waalse gezangen.
Volledig scherm
Tijdens de wedstrijd van Waasland Beveren afgelopen weekend tegen het Waalse Moeskroen, ging het zwaaien met de vlaggen gepaard met discriminerende spreekkoren en anti-Waalse gezangen. © Facebook

Waarom ook in het voetbal steeds meer leeuwenvlaggen opduiken

BinnenlandIn de koers zagen we het al langer, en ook op Pukkelpop kregen we ermee te maken: Vlaamse leeuwenvlaggen. Niet de gewone Vlaamse Leeuw met rode klauwen en tong, maar wel de strijdvlag - de zwarte. Door toedoen van Vlaams Belang duikt ze ook steeds vaker op in voetbalstadions. 

38 reacties

 • steven de wachter

  3 jaar geleden
  Oh ja want stel je voor dat je voor je eigen waarden en mensen opkomt....
 • DIRK VAN DESSEL

  3 jaar geleden
  De echte Vlaamse Leeuw heeft geen tricolore Belgische kleuren.
 • Gerd Van nieuwenhove

  3 jaar geleden
  Geef de Vlamingen toch een spelletje stratego ...’’ Beter dan vlagjes om dit land te verdelen ! Hoe hou je het plebs bezig ?
 • Jean West

  3 jaar geleden
  Het is weer gelukt, ruzie over een vlag. Verdeel en heers.
 • Luc Van Bogaert

  3 jaar geleden
  Wie de wedstrijd van Beveren tegen Moeskroen heeft gezien, weet wel beter: de vendelzwaaiers waren een troep uitschot, die de Waalse voetballers voortdurend uitschelden. Heel klein was dit. Blijkbaar hebbende jongste verkiezingsuitslagen hen dusdanig geïnspireerd, om de medemensen en landgenoten uit het zuiden van het land zo te bejegenen. Het maakt mij in elk geval niet erg vrolijk.
 1. Personeel van Luminus-elektriciteitscentrale in Seraing staakt al 22 dagen

  Personeel van Luminus-elektrici­teits­cen­tra­le in Seraing staakt al 22 dagen

  Al 22 dagen staakt het personeel dat de controlekamer van de Luminus-centrale in het Luikse Seraing bemant. Het gemeenschappelijk vakbondsfront vraagt een herwaardering van het beroep van assistent-dispatcher. Bovendien stelt het de vele overuren en de beperkte bezetting aan de kaak. Vanochtend demonstreerde het personeel nog maar eens voor de ingang van de centrale. “Het kaderpersoneel heeft de controle over de centrale overgenomen om de elektriciteitsproductie te garanderen”, zegt Luminus in een reactie.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.