"Mijn lichaam tankt meer energie in de Ardennen", zegt zanger Helmut Lotti.
Volledig scherm
PREMIUM
"Mijn lichaam tankt meer energie in de Ardennen", zegt zanger Helmut Lotti. © Photo News

Waarom ook de Vlaamse sterren verliefd zijn op Durbuy: “Zet hier cipressen en je waant je in Toscane”

J’aime Durbuy’. In vijf afleveringen is dit het verhaal van de vele Vlamingen die hun hart verloren aan Durbuy, het kleinste stadje aan de Ourthe dat half juli nog overstroomde. Nu alles daar is opgeruimd en de restaurantjes en hotels weer open zijn, ging reporter STEVEN SWINNEN kijken wie erin de slipstream van ‘Monsieur Koek’ is gevolgd en wie er al veel langer was. Vandaag deel 3: de Vlaamse sterren in Durbuy.

 1. HET DEBAT. Is het een goed idee om het Covid Safe Ticket te verplichten op de werkvloer?
  83

  HET DEBAT. Is het een goed idee om het Covid Safe Ticket te verplich­ten op de werkvloer?

  Het Overlegcomité heeft eerder deze week beslist om het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) ook in Vlaanderen uit te breiden naar de horeca, fitnesscentra en kleinere evenementen. Agoria, de federatie van Belgische technologiebedrijven, wil nog een stap verder gaan en vraagt dat ook bedrijven de mogelijkheid krijgen om het CST te verplichten op de werkvloer. Wat denk jij? Moet een werkgever de mogelijkheid krijgen een coronapas te vragen aan een werknemer? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.
 2. Hallucinante beelden: ouders en kind (1,5) beleven schrik van hun leven wanneer hun auto van openstaande brug valt
  Play
  LEUVEN

  Hallucinan­te beelden: ouders en kind (1,5) beleven schrik van hun leven wanneer hun auto van openstaan­de brug valt

  Een Leuvens gezin is woensdagnamiddag met de schrik vrijgekomen na een bizar incident op een brug aan de Vaartkom in hun thuisstad. Ze reden halverwege de openstaande brug, toen de wagen achterwaarts naar beneden tuimelde. “We onderzoeken hoe dit is kunnen gebeuren, maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken”, zegt Carolien Peelaerts van de Vlaamse Waterweg.