De Westerbegraafplaats in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
De Westerbegraafplaats in Gent. © BELGA

Waarom ook 14-jarigen gruwel kunnen plegen: “Onderschat de kracht van groepsdruk niet”

Amper 14 jaar. Zo ‘jong’ is de jongste verdachte van het misbruik op het meisje dat vorige maand uit het leven stapte. Op die leeftijd verkopen pubers stoere praat of hangen ze rond op pleintjes. En ja, soms vreet er eentje ook effectief iets uit. Criminologen leggen uit waardoor het zo fout kon lopen en hoe je zo’n jonge daders het best straft. “Jonge daders moeten inzicht krijgen dat wat ze hebben gedaan verkeerd was”.

23 reacties

 • patrick feyen

  4 maanden geleden
  Groepsdruk, kan ontstaan in verenigingen en clubs. Daarom moet dit altijd onder toezicht van verantwoordelijke volwassenen staan? Maar dat doen we niet, geen tijd, geen zin? Kinderen te snel teveel verantwoordelijkheid geven is geen goed idee. Ze hebben die verantwoordelijkheidszin nog niet ook al denken vele van wel. Alles op zijn tijd?
 • eduard jacobs

  4 maanden geleden
  En ze, en hier blijven ze maar pamperen , het zijn gewoon keiharde criminelen niet meer en niet minder punt
 • jef wouters

  4 maanden geleden
  vroeger was ge tot 14jaar kind nu zijn ze 25 en worden ze nog als kind behandelt
 • monique bolen

  4 maanden geleden
  Toen wij thuis kwamen en ook onze kinderen was ons mamma daar om ons op te vangen en daar wringt voor velen het schoentje, ouders werken beiden en hebben ook nog een huishouden klusjes in de tuin of gaan sporten en door tijdgebrek te weinig tijd voor opvoeding, velen verlangen van scholen dat ze dit op zich nemen ook de ouderlijke macht verdwijnt stillaan door het gepamper.
 • Simone Meeuwesen

  4 maanden geleden
  De kinderen beseffen 100 procent wat ze doen. Dit is NIET oké .