Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Waarom onze overheid al weken zegt dat we niet massaal mondmaskers moeten dragen

Steeds meer landen, ook Europese, vragen hun bevolking om verplicht een mondmasker op te zetten als ze het huis verlaten. Bij ons houdt de overheid al weken vol dat zoiets “volstrekt zinloos” is in de strijd tegen Covid-19. Maar klopt dat ook? De waarheid is dat praktische bezwaren minstens even hard doorwegen als wetenschappelijke.

 1. Ererector Alain Verschoren (66) van Universiteit Antwerpen onverwachts overleden: “Als we vandaag op alle vlakken meetellen, is dat vooral dankzij hem”
  Antwerpen

  Ererector Alain Verschoren (66) van Universi­teit Antwerpen onver­wachts overleden: “Als we vandaag op alle vlakken meetellen, is dat vooral dankzij hem”

  In de nacht van donderdag op vrijdag is Alain Verschoren, voormalig rector van de Universiteit Antwerpen, onverwachts overleden in Tenerife. Hij werd 66 jaar en laat een echtgenote, twee kinderen en twee kleinkinderen na. “Zonder Alain stond onze universiteit niet waar ze vandaag staat”, reageert huidig rector Herman Van Goethem. “Zijn verdienste is enorm.”
 1. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren

 2. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers