Abortus wordt binnenkort wellicht na 18 weken mogelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Abortus wordt binnenkort wellicht na 18 weken mogelijk. © rv

Waarom moet de abortuswet aangepast worden?

Als de abortuswet wordt hervormd, zal een foetus na 18 weken in plaats van 12 mogen afgedreven worden. Dat is belangrijk nieuws voor de 20.000 vrouwen die elk jaar hun zwangerschap laten afbreken - en daar 3,60 euro voor betalen. Wat zijn de gevolgen van de wetsaanpassing? Is het risicovoller om een foetus van 20 cm af te drijven dan eentje van 8 cm? En moeten we niet gewoon meer inzetten op meer anticonceptie? Alle vragen over abortus.

21 reacties

 • Geert Moens

  2 jaar geleden
  @Mimi Een foetus is een kind dat nog niet geboren is. Naar mijn gevoel dus ook kindermoord. Hier wordt te licht mee omgesprongen. Verkrachting en medisch gevaar voor de moeder of kind zijn voor mij de enige aanvaardbare reden. Deze situaties zijn normaal vroeger bekend dan na 4,5 maand.
 • PETRA Karna

  2 jaar geleden
  Ik ben niet van de oude stempel.... 18 weken en 2 dagen is er over....... En nog geen klein beetje... Hoe het nu is.... Is perfect. Maar als je kind een handicap heeft of bij een verkrachting heb ik geen probleem bij 18 weken.... Maar bij een normale zwangerschap is 12 weken meer dan genoeg....
 • Brigitte Buntinx

  2 jaar geleden
  Wat een schandalige beslissing zou dat zijn! De moordlustige gedachte erachter vind ik zelfs al afschuwelijk...Op 12 weken dreigde ik mijn nu 20-jarige zoon te verliezen wegens scheuring van mijn placenta. Het 6-cm groot vruchtje was echter springlevend in mijn buik! Ik heb gevochten als een leeuwin om het kindje te redden. Bij God, wat ben ik nu blij met de knappe lieve jongeman in ons gezin! Dus, ik kan en zal zoiets zeker nooit steunen
 • dereck bo

  2 jaar geleden
  Het is niet menselijk ik vind dat het niet kan het is puur moord 18 weken
 • camiel huughe

  2 jaar geleden
  Een kind van 18 weken aborteren is zuiver moord. Met alle middelen die momenteel bestaan is elke geboorte gewild, primairen uitgesloten. Ik ben geen moraalprediker en is overtuigd dat de wereld aan overbevolking zal vergaan. Een foeutus wordt een kind, zelfs ongeboren en kinderen vermoord men niet ! Mijn mening : abortus van een foeutus kan enkel aanvaardbaar zijn bij levensgevaar van de moeder, bij verkrachting of als het kind met een onaanvaardbaar gebrek het leven moet tegemoet zien.