Enkele ontwerpen van het Italiaanse modehuis Moschino: een Amerikaans fastfoodfestijn, met links een hotdogjurk en bijhorend streepje mosterd, midden een buste met twee ijshoorntjes (en sprinkles!) en rechts een een hamburgerrok met augurkjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele ontwerpen van het Italiaanse modehuis Moschino: een Amerikaans fastfoodfestijn, met links een hotdogjurk en bijhorend streepje mosterd, midden een buste met twee ijshoorntjes (en sprinkles!) en rechts een een hamburgerrok met augurkjes. © Moschino

Waarom modehuizen met de gekste ontwerpen afkomen: túúrlijk draagt niemand dit, da's net het punt

Een jurk als een hotdog, schoenen met de kop van Trump, een doorzichtig bustier of een fontein rond je lijf. Modehuizen sturen hun modellen in de meest bizarre creaties de catwalk op. Het publiek kijkt, fronst en vraagt zich vervolgens af: wie dráágt dat nu? Wel, nauwelijks iemand, zo blijkt. Maar waarom doet een ontwerper dan zo gek?

4 reacties

 • Fred. Segers

  3 weken geleden
  die defilees zijn voor de rijken die zich vervelen ,en met hun centen geen blijf weten ! door die brol te kopen ,maken ze nog meer rijken en zo gaat da circus gewoon door !
 • Marianne Van den Lemmer

  3 weken geleden
  Geld- en tijdverlies.
 • Margaretha Mestdagh

  3 weken geleden
  Waarom ? Omdat ontwerpers de know-hoe niet hebben om draagbare kledij voor normale maten te maken. Hun ontwerpen staan alleen goed op snijbonen. De échte uitdaging kunnen ze niet aan.
 • Michel Van der Hoydowch

  3 weken geleden
  Mode is geldklopperij voor mensen met hoge dunk of zonder persoonlijkheid.