Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

Waarom meer mensen dan ooit uitkijken naar koerslente: “De koers is antidepressivum voor het volk” 

“De koers is het antidepressivum voor het volk", antwoordt wielercommentator Michel Wuyts op de vraag waarom schijnbaar meer mensen dan ooit uitkijken naar de start van de koerslente. Coureurs op tv als behang voor lege dagen? Dat is maar een deel van de verklaring, weet Tom Boonen. “Door corona zijn veel mensen die helemaal niks met koers hadden toch beginnen fietsen - dat zie je aan de verkoopcijfers. Dan is het normaal dat, als je graag fietst, interesse krijgt in de topsport.”

9 reacties

 • Hans Benoit

  4 maanden geleden
  Ik word net depresief bij het overaanbod van wielerwedstrijden op TV en de reclame hierond door de week.Hat word als het ware door je strot geramd.
 • ROGER DEPREZ

  4 maanden geleden
  Nogal wat negatieve meningen over de koers en sport, waarschijnlijk mensen die te lui zijn om aan een gezonde bezigheid te doen, iedereen heeft het recht om zich te ontspannen op welke manier dan ook en mensen die graag fietsen bemoeien zich ook niet met andere.
 • Ronny Biesen

  4 maanden geleden
  Pfff net als voetbal, enkel voor een paar zotte supporters en hooligans. Niet de ganse bevolking.
 • Diederik Damen

  4 maanden geleden
  Echt meteen afvoeren en afschaffen dat terror wielrennen, al die zelfbenoemde asocialen op die fietsen op de openbare weg. Corona of niet, wielrennen mogen ze voor altijd verbieden, blij als we dat niet meer op tv en op de weg hebben
 • Eduard Vanderheyden

  4 maanden geleden
  En de gewone mens wacht ook vol spanning wanneer jeugdwedstrijden weer veilig kunnen doorgaan.