Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © EPA

Waarom mag men als beesten op elkaar heel Europa rondvliegen, maar mag Bart Peeters niet optreden voor een verzameling bubbels?

De belangrijkste verantwoordelijken voor de tweede coronagolf zijn intussen gekend: twee huwelijksfeesten, een verjaardagsfeest en - volgens Antwerps gouverneur Cathy Berx - cultuurliefhebbers, want die blijven na een voorstelling in bosjes rondhangen om na te praten. De cultuur- en evenementsector mag in deze crisis een nominatie op zak steken als meest getroffen sector. Het valt op hoe weinig krediet de sector geniet bij de politiek. 

73 reacties

 • phil smedts

  5 maanden geleden
  Het probleem met de cultuursector is dat je langere tijd met een hoop mensen in een gesloten ruimte zit, en er hoe langer hoe meer aanwijzingen zijn dat het virus zich ook via aerosolen kan verspreiden, en dat deze aerosolen lang kunnen blijven hangen, wat dus gevaarlijk is voor besmetting. Los daarvan is het opeengepakt gaan zitten in een vliegtuig natuurlijk waanzin, maar je moet niet omdat dit toegelaten wordt, wegens sterke bedrijfsobbygroepen, ook andere besmettingsrisico's gaan toelaten.
 • Emiel Wolfs

  5 maanden geleden
  Wie wil vliegen heeft dat recht, maar als ze daarna covid krijgen zou het maar al te logisch zijn dat ze zelf opdraaien voor de kosten. ZONDER tussenkomst van het ziekenfonds.
 • johan fransaert

  5 maanden geleden
  als je ook een beetje met je familie, jong en oud inzit ga je nooit in die overvolle vliegtuigen zitten en vermijd je grote menigten als de pest, maar als ik de beelden van het vorige weekend bekijk bezit een groot deel van de Belgische bevolking weinig tot geen empathie met de ouderen of de zwakkeren.
 • Bart Huysmans

  5 maanden geleden
  Als je de cultuursector wilt verdedigen, dan is dat je goed recht, maar daarbij andere sectoren aanvallen in materie waar je niks van kent, is dit laag bij de gronds!
 • Erik Meers

  5 maanden geleden
  Optreden voor bubbels is volgens mij niet het probleem , het probleem stelt zich als er honderden mensen op elkaar gepakt staan aan de kassa of de ingang van een evenement
 1. LIVE. AstraZeneca meldt vertraging in eerste levering vaccins aan EU - Van Gucht pessimistisch over daling cijfers

  LIVE. AstraZene­ca meldt vertraging in eerste levering vaccins aan EU - Van Gucht pessimis­tisch over daling cijfers

  Er komt een verbod op niet-essentiële reizen naar het buitenland tot 1 maart. En kappers en andere niet-medische contactberoepen mogen op 13 februari weer open, áls de cijfers goed genoeg zijn. Dat zijn enkele van de beslissingen die het Overlegcomité vrijdag heeft genomen. Ondertussen stijgt het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames in ons land licht en ook de positiviteitsratio daalt niet meer. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel