Atleten en gevangenispersoneel zullen nu toch voorrang krijgen bij de vaccinaties.
Volledig scherm
PREMIUM
Atleten en gevangenispersoneel zullen nu toch voorrang krijgen bij de vaccinaties. © Kristien Bollen

Waarom krijgen cipiers en atleten plots voorrang bij vaccinatie tegen corona?

De Belgische Olympische atleten krijgen toch sneller dan voorzien een coronavaccin. Ook het gevangenispersoneel krijgt voorrang “want cipiers kunnen niet altijd voldoende afstand houden van gedetineerden”. Maar dat argument geldt toch ook voor kinderverzorgers en kleuterleiders? En zal deze beslissing ervoor zorgen dat anderen nog langer moeten wachten op een spuitje?

64 reacties

 • raymond van der craen

  2 weken geleden
  Wat is het verschil tussen een atleet en andere topsporters die niet naar de olympische spelen gaan n wat is het verschil tussen een gewone arbeider of mens en een cipier? Leg het mij eens uit?
 • bob jansens

  2 weken geleden
  velen willen voorrang om ingeënt te worden; de meeste mensen wensen niet ingeënt te worden met AstraZeneca. Maak gewoon een lijst waarop iedereen die vroeger ingeënt wil worden zich vrijwillig kan registreren, maar vermeld duidelijk dat de inenting met AstraZeneca gebeurd (2 de vaccinatie dan wel 6 weken na 1ste ipv 12).. Wedden dat men te weinig AZ vaccins zal hebben
 • André lernout

  3 weken geleden
  Dit is pure discriminatie. Waarom heeft de sportman/vrouw voorrang op risicovolle patienten? Hebben die een voorkeursbehandeling ten koste van een risicopatiënt ,met wat voor reden?
 • Greta Van den broecke

  3 weken geleden
  Voor alle duidelijkheid, ik sta niet in het onderwijs noch werk ik in supermarkt. Maar als de cipiers voorrang krijgen, dan moeten de leraars, en het supermarkt personeel enzoverder,... ook voorrang krijgen.
 • Yolande van Mieghem

  3 weken geleden
  Cipiers kan ik begrijpen ... sporters niet ... leerkrachten moeten Voorrang krijgen
 1. EMA maakt conclusie veiligheidsanalyse Johnson & Johnson-vaccin morgen bekend

  EMA maakt conclusie veilig­heids­ana­ly­se Johnson & Johnson-vac­cin morgen bekend

  Morgen/dinsdag om 17 uur maakt het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) het resultaat bekend van zijn veiligheidsanalyse van het Janssen-coronavaccin van Johnson & Johnson. Het EMA onderzoekt of er sprake is van een causaal verband tussen de toediening van het vaccin en de vorming van ongewone bloedklonters met een laag aantal bloedplaatjes, binnen de eerste veertien dagen na toediening van het vaccin. Daarvan zijn in de Verenigde Staten zes gevallen gemeld.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten