Leerlingen van Viio Borgloon gingen maandag naar school in kleren die tegen de dresscode zijn. Ook enkele jongens deden mee aan de actie.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van Viio Borgloon gingen maandag naar school in kleren die tegen de dresscode zijn. Ook enkele jongens deden mee aan de actie. © Mine Dalemans

Waarom jongeren protesteren tegen kledingvoorschriften: “Het is gedaan met ‘Waarom? Daarom!’”

Eén 14-jarige leerling diende haar directie van antwoord over de kledingvoorschriften op school en prompt breidde het protest uit naar andere speelplaatsen. Opkomen voor de ontblote navel en de korte rok: is het sowieso een ding van de jeugd? Of toch vooral van deze generatie? “Dit gaat over méér dan een streepje bloot.”

159 reacties

 • Suttirat Rujirachaipat

  2 maanden geleden
  Totaal losgeslagen, die jeugd van vandaag. Geen greintje respect. Dat beloofd voor later.
 • Lies Swartebroeck

  2 maanden geleden
  Iedereen doet hier precies alsof de jongeren plotseling in hunne blote rondlopen. Toen ik 15j geleden op school zat droeg ik op warme dagen ook graag topjes met spaghettibandjes. Toen mocht dat ook al niet. Tijd dat ze die oubollige regels de vuilbak in smijten. Kleed je waar je je goed in voelt. "Deftig" is voor sommigen precies terug naar de nonnentijd.
 • Hermans Andre

  2 maanden geleden
  Het verschil tussen een werkgever en de school directie is, dat de werkgever zorgt voor de werkkledij en de onderhoud ervan.Ook bij mijn verplichte legerdienst werd voor kledij en uit -rusting gezorgd. Als de school aan dezelfde verplichting voldoet wat kledij betreft kan ze de regel opleggen, zonet is de vrije keuze aan de ouders van de leerlingen. De universiteit en hoge scholen geven enkel les maar bemoeien zich niet met het individu aan de scholen om hetzelfde te doen.
 • Tina Colpaert

  2 maanden geleden
  Dat beloofd als hun baas later kleding gaat afkeuren dan ook zo grote mond opzetten een uniform en dan moeten ze niet zagen wat voor jongens en meisjes allemaal hetzelfde !
 • Patricia Arnout

  2 maanden geleden
  Sorry... ook onze jeugd verdient respect! Plaats de dingen in de tijdsgeest. Gun ieder zijn tijd om voor zijn idealen op te komen, compromissen te bereiken en intussen te groeien. Ook dat hoort bij het leven.