Na zijn speech trekt Jambon z'n jas goed en neemt hij het applaus van zijn regering in ontvangst.
Volledig scherm
PREMIUM
Na zijn speech trekt Jambon z'n jas goed en neemt hij het applaus van zijn regering in ontvangst. © BELGA

Waarom Jambon Vlaamse begroting op orde wil krijgen: voor zijn zeven kleinkinderen, "en voor die van u”

Door zich als teamspeler en 'bezorgde grootvader' te ontpoppen, wil minister-president Jan Jambon (N-VA) zijn Vlaamse regering afzetten tegen de ruziënde federale coalitie en de coronabladzijde definitief omslaan. Maar de maatregelen zelf kunnen op weinig bijval rekenen bij de oppositie. "Opgewarmde kost", klinkt het daar.

78 reacties

 • Sam Boerkens

  3 weken geleden
  Waarom begroting in orde brengen. Alles opsmossen zodat het feest gedaan is.
 • dirk derycke

  3 weken geleden
  Schaf die deelregeringen maar af, 1 regering voor België kost ons al genoeg ! En terwijl jullie bezig zijn schaf ook de senaat, cumuls en uittredingsvergoedingen af, dan pas zullen jullie geloofwaardig overkomen voor de bevolking !!! Nu noemen ze jullie graaiers en terecht !!!
 • DIRK VAN DESSEL

  3 weken geleden
  Allez, ze zullen het weer gaan bijeen schrapen bij wie het niet ligt
 • Gino Denil

  3 weken geleden
  Misschien je geschiedeniskennis wat bijspijkeren, marc stalmans. Kindergeld is wel degelijk een recht. En zoek eens op hoe het ontstaan is. Het is een onderdeel van de sociale zekerheid ontstaan uit compensatiekassen met bijdragen die door werknemers/werkgevers betaald werden. Later - net als de oorspronkelijke pensioenkassen - opgenomen in de sz. Vanaf 1930 werden alle werkgevers verplicht zich aan te sluiten bij een kinderbijslagfonds.
 • danny kimpe

  3 weken geleden
  Hij zal niet besparen op zijn loon.
 1. OVERZICHT. Maandag dagrecord aantal besmettingen dit jaar, ook hospitalisaties stijgen met meer dan 50 procent
  Play
  56

  OVERZICHT. Maandag dagrecord aantal besmettin­gen dit jaar, ook hospitali­sa­ties stijgen met meer dan 50 procent

  We zitten in de vierde golf en alle coronacijfers blijven dan ook in negatieve zin evolueren. Dat blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames stijgt met 53 procent. Voor afgelopen maandag zijn er voorlopig zelfs al bijna 6.500 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een dagrecord dit jaar. Het definitieve cijfer kennen we morgen pas.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.