ANP
Volledig scherm
© ANP

Waarom is ventilatie zo belangrijk? En hoe ventileer je correct? Taskforce ventilatie legt uit

Tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum is vandaag uitgebreid aandacht besteed aan het belang van ventilatie en de correcte implementatie ervan. “Omdat aerosollen en goede ventilatie een grotere rol spelen dan vroeger werd gedacht”, aldus Peter Wouters van de Taskforce ventilatie.

 1. Uitbater maakt restaurants Covid-veilig met eenvoudig systeem: “Zo wordt binnen even veilig als buiten”
  PREMIUM

  Uitbater maakt restau­rants Co­vid-vei­lig met eenvoudig systeem: “Zo wordt binnen even veilig als buiten”

  Een groep restaurants werkt een systeem uit waardoor binnen eten onder even veilige omstandigheden zou kunnen verlopen als buiten op het terras. “Al maanden zoeken we naar een oplossing en nu denken we ze gevonden te hebben.” De uitbaters willen zo snel mogelijk een test organiseren. Professor bouwfysica Bert Blocken reageert enthousiast. “Dit soort projecten verdient navolging.”
 2. Vlaanderen kleurt opnieuw rood op Europese coronakaart: wat zijn de gevolgen voor vakantiegangers?

  Vlaanderen kleurt opnieuw rood op Europese corona­kaart: wat zijn de gevolgen voor vakantie­gan­gers?

  Vlaanderen zal deze week opnieuw rood kleuren op de Europese coronakaart, waardoor heel België een rode zone wordt. Vooral voor vakantiegangers kan dat eventuele gevolgen hebben, aangezien heel wat landen zich baseren op de kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding bij het bepalen van maatregelen voor inkomende reizigers. “Wie op reis vertrekt, kijkt best de reisadviezen na op onze site", klinkt het bij de FOD Buitenlandse zaken.
 1. Canadese papa ontdekt waarom sommige scholen meer Coviduitbraken tellen dan andere: “Wetenschappers van over de hele wereld bellen mij”
  PREMIUM

  Canadese papa ontdekt waarom sommige scholen meer Coviduit­bra­ken tellen dan andere: “Weten­schap­pers van over de hele wereld bellen mij”

  Hoe komt het dat sommige scholen zwaar getroffen worden door Covid-19 en andere niet? Een Canadese IT-directeur en vader van twee schoolgaande dochters denkt een antwoord gevonden te hebben. “Zonder het te beseffen, heb ik een uniek experiment uitgevoerd", vertelt hij in een gesprek met HLN. Sinds de man vorige week naar buiten kwam met zijn ontdekking, is zijn mailbox ontploft. Olivier Drouin legt uit welk verschil luchtreinigers en goede ventilatie kunnen maken in schoollokalen.