Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Waarom hulpverleners een wanhoopsdaad niet altijd zien aankomen: “Er hangt opeens een vreemde rust over deze mensen”

Maandag werd hij nog door de politie ondervraagd, maar hij mocht naar huis. Woensdag sprong Kevin V. (35) met zijn dochtertje van het viaduct in Vilvoorde. Hoe kan dat? Hoe dik kan een pantser zijn, bij een mens? Kan een aankomende wanhoopsdaad zó diep worden verborgen? Gerechtspsychiaters getuigen over de geheimen van de geest: “Er hangt opeens een vreemde rust over deze mensen.”

 1. Experts over uitblijven versoepelingen: “Dit was enige juiste beslissing”
  31

  Experts over uitblijven versoepe­lin­gen: “Dit was enige juiste beslissing”

  Viroloog Marc Van Ranst reageert in VTM NIEUWS opgelucht op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen nieuwe versoepelingen door te voeren. “Ik denk dat dit de enige juiste beslissing was”, zegt hij. De stijging in het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is immers erg verontrustend. De huidige maatregelen zouden voldoende moeten zijn om een eventuele derde golf aan te kunnen, mits iedereen zich eraan houdt, klinkt het.
 2. De Croo stelt versoepelingen uit: “Als het stormt kan je niet opstijgen”
  178

  Premier De Croo stelt versoepe­lin­gen uit: “Als het stormt kan je niet opstijgen”

  Het is nog te vroeg om bijkomende versoepelingen aan te kondigen. De coronacijfers zijn op dit moment te slecht, kondigde premier Alexander De Croo in een persconferentie aan. Vooral de stijgende hospitalisatiecijfers baren de politici zorgen. Volgende vrijdag wordt een nieuw Overlegcomité georganiseerd. “Als het stormt, kan je niet opstijgen. Met deze cijfers versoepelen zou roekeloos en onverantwoord zijn. We kiezen daarom voor een time-out van een week”, klonk het.
 3. Wat ging er vooraf aan het gezinsdrama in Vilvoorde? “Kevin kropte zijn frustratie niet op”
  PREMIUM

  Wat ging er vooraf aan het gezinsdra­ma in Vilvoorde? “Kevin kropte zijn frustratie niet op”

  Hij haalde op Facebook een laatste keer lelijk uit naar zijn ex - “dat wat er gebeurd is háár schuld is” - en hij sprong van het viaduct van Vilvoorde. 35 meter diep, met hun dochtertje van 6 in zijn armen. Vader en kind waren op slag dood. Maandag had zijn bezorgde ex de politie nog ingelicht. Ze vreesde dat hij hun dochter iets aan zou doen. Maar volgens Kevin V. maakte ze zich onnodig zorgen. Een goede vriend en ex-collega van Kevin V. kan nog altijd niet geloven wat er gebeurd is. “Hij wou duidelijk zijn ex treffen.”
 1. Buitenlandse studenten krijgen langer de tijd om hier job te vinden

  Buitenland­se studenten krijgen langer de tijd om hier job te vinden

  Studenten van buiten de EU die pas afgestudeerd zijn in ons land krijgen binnenkort een jaar de tijd om hier een job te zoeken. Dat staat in een wetsontwerp van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V), dat vrijdag wordt goedgekeurd op de federale ministerraad. Nu moeten buitenlandse studenten na afloop van hun studies terugkeren naar hun land van herkomst, tenzij ze vrijwel onmiddellijk een job kunnen vinden.
 2. Debietmeters voor mest verplicht tegen 1 januari 2022 om ‘mestfraude’ te voorkomen

  Debietme­ters voor mest verplicht tegen 1 januari 2022 om ‘mestfraude’ te voorkomen

  Tegen 1 januari 2022 moeten alle mestvewerkings- en bewerkingsinstallaties in Vlaanderen uitgerust zijn met een debietmeter. De maatregel moet helpen om de fraude met mest tegen te gaan om zo de waterkwaliteit te verbeteren. Op vraag van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de Vlaamse regering nu definitief het licht op groen gezet voor de verplichte invoering van debietmeters vanaf 2022.
 3. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"