Zomer 1976. Geen plonsbad meer? Dan maar pootjebaden in een fontein in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Zomer 1976. Geen plonsbad meer? Dan maar pootjebaden in een fontein in Leuven. © KOS

Waarom hete zomer van 1976 zo onvergetelijk was: tot 4 miljoen frank boete voor waterverspilling en 51 keer méér dan 36 graden opgetekend

Het is al heel lang heel warm en heel droog. En toch zal deze zomer niet in het collectieve geheugen gegrift blijven, zoals die van 1976 dat wél deed, bij iedereen die erbij was. Dat zit zo.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. België zet richtlijn over plasticverbod niet tijdig om en riskeert procedure voor EU-Hof

  België zet richtlijn over plasticver­bod niet tijdig om en riskeert procedure voor EU-Hof

  De Europese Commissie heeft de volgende fase ingeluid van haar inbreukprocedure tegen België omdat ons land de richtlijn over een verbod op plastic voor eenmalig gebruik nog steeds niet heeft omgezet. Als België in gebreke blijft, dreigt een procedure voor het Europees Hof van Justitie in Luxemburg. Op het kabinet van federaal minister van Klimaat en Leefmilieu Zakia Khattabi (Ecolo) klinkt het dat België de richtlijn inhoudelijk wel heeft omgezet, maar dat de notificatie daarvan aan de Commissie wat vertraging heeft opgelopen.