REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Waarom heet de nieuwe coronavariant ‘omikron’? En wat betekent het?

De wereld maakte deze maand kennis met de nieuwe variant van het coronavirus: omikron, of omicron in het Engels. Waar komt de naam omikron vandaan? En betekent het iets? 

 1. Nieuwe coronavariant zet firma uit Geetbets ‘in de spotlights’: “Plots wordt er overal over ‘Omicron’ gepraat”
  Geetbets

  Nieuwe coronavari­ant zet firma uit Geetbets ‘in de spotlights’: “Plots wordt er overal over ‘Omicron’ gepraat”

  Een gespecialiseerde firma in de wereld van het lassen van kunststof uit Geetbets krijgt sinds vrijdag plots heel veel berichten. De naam van de firma? Omicron. Klinkt je ondertussen wellicht bekend in de oren? Juist ja, het bedrijf heeft dezelfde naam van de nieuwe coronavariant die in Zuid-Afrika ontdekt is. “De naam van het bedrijf gaat alleszins nooit meer fout geschreven worden”, reageert directeur Rudy Massa.
 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. Al zeker 13 besmettingen met omikronvariant onder passagiers die in Nederland arriveerden
  Play

  Al zeker 13 besmettin­gen met omikronva­ri­ant onder passagiers die in Nederland arriveer­den

  Bij dertien van de reizigers die vrijdag uit Zuid-Afrika op Schiphol aankwamen, is tot nu toe de omikronvariant van het virus aangetroffen. Dat meldt het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het onderzoek naar alle 61 positief geteste personen is nog niet afgerond. Mogelijk wordt de nieuwe variant in meer testmonsters aangetroffen. Ook een Vlaams koppel zit nog steeds in isolatie in Nederland.