Een café op de Haachtsesteenweg op de grens tussen Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node. 'Als je echt nog iets wil drinken, vind je in Schaarbeek altijd nog wel een toog.'
Volledig scherm
PREMIUM
Een café op de Haachtsesteenweg op de grens tussen Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node. 'Als je echt nog iets wil drinken, vind je in Schaarbeek altijd nog wel een toog.' © DM

“Waarom geen drie weken echte lockdown?” Brussels Gewest neemt extra coronamaatregelen, maar scepsis heerst

Cafés dicht om elf uur. Nachtwinkels om tien uur. Geen samenscholingen van meer dan tien mensen. Mondkapjes verplicht waar het zo aangegeven staat. Gaan deze maatregelen, die maandag ingaan, de Brusselse coronabom ontmijnen? In de cafés heerst de twijfel: “Wat hoor je nog altijd, elke avond weer? Klanten die bij vertrek met elkaar afspreken: bij jou of bij mij?”

  1. Op stap in Brussel, waar het licht voortaan al om 23 uur uitgaat: “Dit zorgt alleen voor nóg meer afterparty’s bij de mensen thuis”
    PREMIUM

    Op stap in Brussel, waar het licht voortaan al om 23 uur uitgaat: “Dit zorgt alleen voor nóg meer afterparty’s bij de mensen thuis”

    «De doodsteek.» «Absurde regel.» «Onlogisch.» «Bullshit.» Ze liegen er niet om, de reacties van de Brusselse cafébazen op het vervroegde sluitingsuur. Minstens drie weken lang moeten ze het licht uitdoen om 23 uur in plaats van 1 uur. «Dit zorgt er alleen maar voor dat nóg meer mensen thuis verder gaan drinken, waar niemand hen controleert.»