Joel Hoylaerts/Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Joel Hoylaerts/Photo News

Waarom flakkert corona opnieuw op en wat kunnen we eraan doen? Na de bubbel, het contactbudget?

“Er is in België niemand met gezag die ons kan verenigen. Wij wetenschappers worden dan in een rol geduwd die we eigenlijk niet willen.” Corona flakkert opnieuw hevig op, maar wat kunnen we doen om te vermijden dat de situatie uit de hand loopt? Wij doken met professor biostatistiek Geert Molenberghs (KU Leuven/UHasselt) in de cijfers en zochten naar antwoorden.

61 reacties

 • Gert Destoop

  1 jaar geleden
  Hopen op een snelle vaccinatie? Intussen niet bij de pakken blijven zitten? Nee, laten we het er maar lustig van nemen alsof er geen coronacrisis was. Lekker op café gaan, met duizenden naar het voetbal en concerten, kinderen op school zonder mondkapjes samen op de speelplaats en in overvolle bussen. Mekaar in onze zgn. "bubbels" knuffelen en gezellig samen zijn in de woonkamer of barbecuen. Deze crisis gaat niet weg zolang mensen die ontkennen en de regering maar laat begaan.
 • Biot Aline

  1 jaar geleden
  Ondertussen heb ik vernomen dat wanneer een kind corona positief test onder de 14 jaar, de klasgenootjes en ouders niet op de hoogte worden gebracht. Er dient discreet te wezen klinkt het...
 • John Rogers

  1 jaar geleden
  Binnenkort wordt bubbel 1 nog maandag en mag iedereen uit bubbel 2 beschikken over dinsdag enz..
 • Frank Van den Eynde

  1 jaar geleden
  Ik hoor meer en meer. We moeten er mee leren leven. Ik ben eens benieuwd als de mensen niet meer in de hospitalen kunnen, zoals in het begin. Of men dan nog zo blij zal zijn.. Als ge weer uw kankeronderzoek moet uitstellen . Als de witte brigade overwerkt raakt, en er niet genoeg mensen zijn om gewone zorg te leveren... Mensen kijken echt maar in hun eigen tuin, nooit verder. Idem dito met klimaat hoor.
 • Hubert Collaer

  1 jaar geleden
  In Brussel moet men de zinloze verplichting om overal mondmaskers te dragen opnieuw intrekken want het helpt niet,dat zie je aan de stijging van de cijfers.Men moet net als in de Rand vooral de terugkeerders uit rode zones thuis gaan controleren of ze wel in quarantaine zitten,daar licht het probleem.
 1. “Gij weet niet hoe vuil een wijf is”: Jeff Hoeyberghs riskeert voorwaardelijke celstraf van 6 maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie
  Gent

  “Gij weet niet hoe vuil een wijf is”: Jeff Hoeyberghs riskeert voorwaarde­lij­ke celstraf van 6 maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discrimina­tie

  Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs (60) riskeert een voorwaardelijke celstraf van zes maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie. Dat deed hij in 2019 tijdens een lezing in een auditorium aan de UGent voor het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) over vrouwen. Zowel de UGent als het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen stelden zich burgerlijke partij. Zijn advocaat Rieder vraagt met vertrouwen de vrijspraak.