Professor Erika Vlieghe van de taskforce die de exitstrategie uit deze coronacrisis moet bepalen.
Volledig scherm
Professor Erika Vlieghe van de taskforce die de exitstrategie uit deze coronacrisis moet bepalen. © VTM NIEUWS

Waarom er geen nieuwe versoepelingen voor 8 juni komen: “Veel opengezet op korte tijd en we weten nog nauwelijks wat de impact is”

Premier Sophie Wilmès benadrukte woensdagmiddag dat er na de meegedeelde versoepelingen voor maandag 18 mei geen nieuwe versoepelingen meer komen tot 8 juni. Dat bevestigt professor Erika Vlieghe, die aan het hoofd staat van de taskforce die de exitstrategie uit deze coronacrisis moet bepalen. “We weten nog nauwelijks wat de impact is van de veranderingen op 4 mei of 11 mei, laat staan van deze nieuwe fase”, legt ze uit aan VTM NIEUWS. Het is niet het moment om halsoverkop te werk te gaan, betoogt ze.

29 reacties

 • Jo Hendr

  1 jaar geleden
  Maar nu doe je de speeltuinen kleuterklassen en zomerkampen open Begrijpe Wie Begrijpe kan
 • LUDO SPRANGERS

  1 jaar geleden
  Zeg nu eens waarom mensen niet naar hun eigen kot mogen.(villa,appartement,caravan) Het gezever dat de ziekenhuizen vol komen te liggen.Nu werden zieken toch ook verplaatst. Als we daar in ons kot blijven en de maatregelen opvolgen als thuis is er GEEN enkel probleem of groter risico. Ben benieuwd wie de eerste roman gaat uitbrengen over de coronatoestanden in België
 • Theo Marsé

  1 jaar geleden
  En over erediensten wordt met geen woord gerept. Daar kunnen nochtans voldoende veiligheidsmaatregelen gewaardeerd worden...
 • Dirk Van Huffel

  1 jaar geleden
  Hier ontbreekt een duidelijke helicopterview. Een noodzakelijke eigenschap bij topfuncties.
 • Kirsten Devolder

  1 jaar geleden
  Wij hebben een tweede verblijf in de Ardennen met een grote tuin. De buren hebben al gemeld dat de tuin wit ziet van de pisbloemen (in 't zaad) en distels. Alle hagen staan dubbel zo breed. We gaan de rest van het jaar weten wat te doen. Veel genieten zal er niet bij zijn.
 1. Van Ranst ziet vooral gevaar in vorige versoepeling: “Niet zozeer de stap van maandag, maar wel de vorige stap geeft het virus meer kans”

  Van Ranst ziet vooral gevaar in vorige versoepe­ling: “Niet zozeer de stap van maandag, maar wel de vorige stap geeft het virus meer kans”

  Viroloog Marc Van Ranst ziet vooral in de tweede versoepelingsfase van de coronamaatregelen in ons land een gevaar; de fase waarin alle winkels zijn opengegaan en ‘de regel van 4' is beginnen gelden voor sociaal contact. Dat heeft hij woensdagavond laten verstaan in de studio van VTM Nieuws. De versoepelingen die vanaf maandag ingaan, zouden goed moeten lukken, denkt hij. En wat met de opvallende waarschuwing die woensdag plots weerklonk over een toiletbezoek?