Schade na storm Eunice.
Volledig scherm
PREMIUM
Schade na storm Eunice. © ANP

Waarom drie stormen in minder dan één week niks met klimaatverandering te maken heeft

Met Dudley, Eunice en nu ook Franklin hebben we in minder dan een week tijd te maken met liefst drié Noordzeestormen. Een krachtige straalstroom en een groot temperatuurverschil liggen aan de basis van die stormen. “Met klimaatverandering heeft dit niks te maken”, benadrukt weerman David Dehenauw.

57 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  De atmosfeer bestaat altijd uit 78% stikstof (N), 21% zuurstof (O), 1% argon (AR), edelgassen: krypton, xenon, radon, neon, helium, ± 4% waterdamp en 0,04% koolstofdioxide (CO²), Van die 0,04% koolstofdioxide (CO²) is 95% afkomstig uit natuurlijke bronnen, zoals vulkanen of afbraakprocessen in de natuur. Het menselijke CO²-gehalte in de lucht is dus slechts 0,0016%. Deze menselijke koolstofdioxide CO²-uitstoot van 0,0016%, is véél te klein, om enig verschil te maken in deze klimaatverandering!!
 • Carlos Matos

  1 jaar geleden
  als het te warm gaat worden, dan gaat er ook meer water verdampen, en gaan we mogelijks naar een nieuwe ijstijd, al gaan wij het niet meer mee maken. Tegen dat we doodgaan van het klimaat is de wereld al lang kapot van allerlei andere vervuiling, er zit meer plastiek dan vis in de zee, alle toestellen vervangen voor een extra A+ labeltje doet waarschijnlijk meer slecht dan goed. dingen vervangen die nog werken is ook verspilling van grondstoffen, tijd, uitstoot... dingen maken stoot uit!
 • An Peeters

  1 jaar geleden
  Dé hoofdoorzaak van de klimaatverandering is de overbevolking. Maar daar spreekt een Anuna nooit over.
 • Marleen Domende

  1 jaar geleden
  Geert Landsman : U verwart een SF film met de realiteit. Het klimaat verandert niet met de zon maar met de Warme Golfstroom , en de aardkern. En de marsmannekes die zijn allemaal groen.
 • Ben Strubbe

  1 jaar geleden
  Alles vandaag is het resultaat van de klimaatverandering. Die is 4,6 miljard jaar geleden begonnen. Kans bestaat dat in 2100 de gemiddelde temperatuur op aarde weer begint te dalen.