Minister Vandenbroucke, die naar eigen zeggen misbegrepen werd, ging gisteravond in de tv-studio's zijn beleid verdedigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Vandenbroucke, die naar eigen zeggen misbegrepen werd, ging gisteravond in de tv-studio's zijn beleid verdedigen. © VRT

Waarom de uitspraak van Vandenbroucke zo’n kwaad bloed zet bij MR

"De winkels moesten dicht om een shockeffect te krijgen." De uitspraak van minister Frank Vandenbroucke (sp.a) zette niet alleen kwaad bloed bij oppositiepartij N-VA, maar ontlokte ook heftige kritiek bij coalitiepartner MR. “De Franstalige liberalen zijn nog aan het zoeken naar hun positie binnen de regering.” 

18 reacties

 • luc Vekens

  2 maanden geleden
  Iemand predikt hier:""zelfstandigen zijn immers geen mensen, hebben zelfs geen dop."" Maar hoeveel zelfstandigen hebben een echtgeno(te) die dopgeld ontvangen? Maar dit verzwijgen ze in alle talen!
 • karel dillen

  2 maanden geleden
  Zelfstandigen zeggen altijd dat werkzoekenden maar een knelpuntberoep moeten zoeken, als zij hun zaak nu moeten sluiten door corona geldt dat ook voor hen
 • Kris Platteau

  2 maanden geleden
  Als je met een bazooka op een mug schiet (waarmee ik niet wil zeggen dat Covid een klein probleem is), is die mug ook dood . Kom dan achteraf niet zeggen dat je juist gehandeld hebt omdat je doel bereikt is. Mid oktober was het blinde paniek op zijn kabinet, en hebben ze uit onmacht 'de blok erop' gelegd. In het buitenland heeft men hetzelfde resultaat gehaald met meer doordachte maatregelen.
 • Regina Van Akker

  2 maanden geleden
  Hij maakte de juiste keuze; misschien gebruikte hij niet de juiste woorden. Maar om daar nu weer zo een drama van te maken vind ik redelijk ongepast gezien 'zijn' maatregelen toch het gewenste effect hebben nl. de cijfers doen dalen. Hebben de tegenstanders er liever nog een derde golf bovenop?
 • Jan Boden

  2 maanden geleden
   Vandenbroucke is nu letterlijk de centen van de zelfstandigen aan het opstoken en hij is daar nog trots op ook. Benieuwd hoe hij volgend jaar de gekelderde fiscale ontvangsten gaat compenseren. Hij kan misschien de bezittingen van de zelfstandigen confisqueren en per opbod verkopen. Zelfstandigen zijn immers geen mensen, hebben zelfs geen dop. 
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig