Jens Dendoncker.
Volledig scherm
PREMIUM
Jens Dendoncker. © VTM

Waarom de openheid van Jens Dendoncker belangrijk is: "Gemiddeld duurt het tot tien jaar voor iemand hulp zoekt”

Twee weken nadat bekend was geraakt dat hij in het ziekenhuis was opgenomen, heeft Jens Dendoncker (30) zelf duidelijkheid verschaft over wat er aan de hand is: hij heeft zich laten opnemen op een psychiatrische afdeling om van zijn angsten af te komen. “Sterk wat hij doet”, zegt Sarah Van Gysegem, jongerenexpert bij de Gezinsbond. “Met zijn bekentenis maakt hij de drempel voor jongeren een stuk lager.” Dendoncker is lang niet alleen: één op de vijf mensen krijgt in zijn leven te maken met angststoornissen.

10 reacties

 • Pieter Werlo

  3 maanden geleden
  Marc Geleyn: goed voor jou als jij overal zelf door geraakt. Voor anderen is dat helaas niet zo. Spijtig dat je oordeelt over anderen zonder hun situatie te kennen.
 • Michel Van Keer

  3 maanden geleden
  Proficiat Jens, zelf ben ik ook heel open hierover. Depressie, hyperventilatie en paniekaanvallen.  Alleen op deze manier kunnen we mensen bereiken en een steun zijn in het herstel van hen zowel als onszelf.  We kunnen eveneens ervaringen delen die helpen om tot een resultaat gebonden oplossing te komen.  Er is nog altijd een te grote drempel en die moeten we trachten weg te nemen.
 • Stephaan Van Synghel

  3 maanden geleden
  Ik denk aan je doen en laten op tv , dat je goed zijt in alles wat je doet , voor mij kom je toch zo over ,dikke dum
 • Lindsey Clauw

  3 maanden geleden
  Veel respect voor Jens
 • Joannes Vereecken

  3 maanden geleden
  Respect voor deze moedige mens! Zijn verklaring zal veel mensen met problemen helpen om hulp te aanvaarden. Had ik dit 50 jaar geleden aangedurfd dan was mijn leven helemaal anders verlopen, met veel minder conflicten, problemen en verdriet, met (meer) vallen dan opstaan, . Ik ben ervan overtuigd dat hij er bovenop komt en wens hem, en allen die het aandurven om hulp te zoeken, van harte veel sterkte en succes. Het kan. Doe het. Zoek hulp.
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen