Op 22 mei worden een Ford en Renault klemgereden op de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout. Aan boord treft de politie twee handwapens, messen, bivakmutsen en een kalasjnikov aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 22 mei worden een Ford en Renault klemgereden op de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout. Aan boord treft de politie twee handwapens, messen, bivakmutsen en een kalasjnikov aan. © Jasper van der Schoot

Waarom de geheime dienst de schaduwoperatie van Jürgen Conings uitstelde en voorrang gaf aan de jonge soldaat Yentl L.

Een geplande schaduwoperatie van Jürgen Conings werd begin mei, enkele weken voor zijn vlucht, uitgesteld. De militaire geheime dienst gaf voorrang aan het onderzoek naar Yentl L., een jonge soldaat op de basis van Kleine-Brogel en een lid van de motorclub No Surrender. Hij werd eind mei opgepakt in Borgerhout als chauffeur van een gewapend crimineel commando.

6 reacties

 • danny suenaert

  2 weken geleden
  Zoveel militairen en politie in Belgie maar de militaire inlichtingendienst kan maar 1 man tegelijk schaduwen?
 • Frans Casier

  2 weken geleden
  En twee schaduwoperaties tegelijk kunnen wij in ons land dan niet aan als ik het goed begrijp? Tja, klinkt als een Belgenmop.
 • Ludwig Janssens

  2 weken geleden
  Stop nu toch eens met aandacht te schenken aan die wapendief. Heeft al meer dan genoeg publiciteit gekregen. En ik heb hier nog niks van het krijgsauditoraat gehoord , als dit nog bestaat tenminste en die pipo nog militair is in dienst.Indien wel is hij dan ook nog eens een dikke deserteur.
 • Jef Belmans

  2 weken geleden
  Verhaal kan zo verkocht worden voor een Amerikaanse film. Loslopende moordenaar die voor assisen moet verschijnen en slechts personeel voor 1 man in de gaten te houden. Die waren dan blijkbaar thuis want het was een oplettende autobestuurder die de politie verwittigde.
 • Creemers mathieu

  2 weken geleden
  Als hij bij een motor club MC is mag hij geen militair zijn