Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Waarom de farmasector altijd zal worstelen met zijn imago

Bruine zeep, dát lijkt er te liggen op het voetstuk van de farmabedrijven. De ene dag worden ze bejubeld om de snelle ontwikkeling van een vaccin, de volgende dag tuimelen ze van die piëdestal: te traag, te duur, te weinig transparant. Vanwaar die eeuwige spanning tussen publiek en 'pillendraaiers'?

9 reacties

 • Freddie Heremans

  1 maand geleden
  Het moge duidelijk zijn : de landen die het meest betaalden voor de vaccins, krijgen het eerst geleverd. De E. U. heeft goedkopere deals afgesloten met de farmabedrijven en krijgen hun bestellingen maar mondjesmaat aangeleverd. Israel staat al heel ver in het inenten... U. K. ook. Ze kochten vaccins aan veel hogere tarieven dan fe E. U.
 • katleen verbrugge

  1 maand geleden
  Wat fe meeste mensen vergeten is de ontwikkelingskosten, de grote verantwoordelijkheid , de producten, en die mensen die er allemaal werken dat dit ook betaald moet worden om.niet te vergeten een bedrijf moet winst maken want als het verlies maakt dan sluit het gewoon.
 • Ivo Vandeneynde

  1 maand geleden
  Farmaceutica is één grote maffiabende die alleen tot doel heeft zo veel mogelijk winst maken. Eerst geld krijgen van de EU voor onderzoek en dan nog eens woekerprijzen vragen om torenhoge winsten te maken. De idee zou moeten zijn dat de farmaceuticabedrijven gezien worden als deel van de medische wereld: je bent er om mensen te helpen en te genezen. Winst maken is oké, en is zelfs goed maar de core-business en uitgangspunt moet zijn:"mensen genezen". Niet als eerste doel winst maken.
 • Patrick De pauw

  1 maand geleden
  Farmabedrijven willen hopen winst uit de miserie van mensen halen wat kan hen het schelen dat u sterft
 • Thérèse Reczkowski

  1 maand geleden
  Farma draait alleen om massa winsten en wie het meest betaald meer niet
 1. Kritiek op clausule over juridische stappen tegen compensatieregeling digitale meter

  Kritiek op clausule over juridische stappen tegen compensa­tie­re­ge­ling digitale meter

  Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) heeft zich in het Vlaams Parlement moeten verdedigen voor een clausule die in de geplande compensatieregeling staat voor zonnepaneleneigenaars met een digitale meter. Wie een rechtsvordering indient, zou niet meer in aanmerking komen voor de compensatiepremie. "Dat is chantage", zegt Vlaams Belang-parlementslid Chris Janssens. Minister Demir wacht op het advies van de Raad van State.
 2. Twee patiënten met langdurige coronaklachten getuigen in Kamercommissie: “Medische opvolging verloopt rampzalig”

  Twee patiënten met langdurige corona­klach­ten getuigen in Kamercom­mis­sie: “Medische opvolging verloopt rampzalig”

  Een deel van de genezen coronapatiënten ervaart maanden na hun genezing van Covid-19 nog altijd klachten. Deze ochtend getuigden twee patiënten met langdurige gezondheidsklachten in de Kamercommissie Gezondheid. Op tafel ligt het voorstel van resolutie betreffende de erkenning en ondersteuning van patiënten met langdurige gezondheidsklachten door het coronavirus. “De medische opvolging verloopt rampzalig”, aldus een van de patiënten.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht