Vaccinatie met het vaccin tegen apenpokken.
Volledig scherm
PREMIUM
Vaccinatie met het vaccin tegen apenpokken. © credit

Waarom Belgen gemakkelijker een vaccin tegen apenpokken krijgen in Frankrijk dan in eigen land

Bijna 500 Belgen trokken zaterdag de grens over, op zoek naar een schaars goed: een vaccin tegen de apenpokken. Waarom kan dat niet gewoon in eigen land? Door een militair geheim heeft Frankrijk een voorsprong. “Als België hetzelfde had gedaan en er waren miljoenen euro’s aan vaccins in de vuilbak beland, dan was er schande gesproken." 

14 reacties

 • linda Hofkens

  2 maanden geleden
  Hoe is het nu weer mogelijk dat de vaccins hier in Belgie niet gemoderniseerd waren zoals in Frankrijk bijvoorbeeld. Die deden het wel en met resultaat blijkt nu. We zijn goed in veel bla bla bla maar weerom loopt het mis. De zoveelste blunder op rij voor vaccinatie in hoogdringendheid.
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Carol's vif: dat antwoord stond enkele weken in deze krant en ging zo "het oude vaccin 8s noet aangepast aan de nieuwe pokken...maar het werkt wel"...dus allemaal staan aanschuiven voor de "ouwe brol"...en vooral dat pasje terug invoeren op ons wappies te straffen voor ons "egoisme"..zoals een braaf schaapje
 • johan van bree

  2 maanden geleden
  i.p.v. aan elkaar te hangen hou afstand zoals bij Corna .
 • Albert de Lovendeghem

  2 maanden geleden
  Elke burger van de EU die zou om het even waar in de EU aan een vaccin moeten kunnen geraken. Niet alleen voor de apenpokken maar ook voor corona. Wie op vakantie is in het zuiden zou via zijn ID-card moeiteloos aan een vaccin kunnen geraken. Dit zou verrekend kunnen worden tussen de landen onderling. Eén Europa is slechts op papier het geval, niet in de praktijk. Noch de apenpokken, noch corona stopt aan de grenzen, voor elk land zou het een win-win zijn in de strijd tegen een pandemie.
 • Stefaan Manssens

  2 maanden geleden
  Het is een schande voor ons land, dat men niet genoeg vaccins voorzien heeft, dit komt omdat overheidsdiensten naast elkaar werken ipv samen en de Vlaamse regering op alles bespaard, maar subsidies voor bedrijven worden gretig rondgestrooid.