In totaal verschenen al meer dan 1,7 miljoen pagina's Staatsblad sinds België bestaat.
Volledig scherm
In totaal verschenen al meer dan 1,7 miljoen pagina's Staatsblad sinds België bestaat. © kos

Waarom barst het Staatsblad al jaren uit zijn voegen?

BackgroundHet wordt stilaan een traditie tijdens de eindejaarsperiode: de krantenartikels die melden dat het Staatsblad het voorbije jaar opnieuw wat dikker is geworden. Zo ook dit jaar, al moesten we zelfs niet tot de laatste maand van het jaar wachten om te melden dat er weer een record gebroken was. Gisteren bleek dat de teller van alle wetten, decreten, verordeningen, ordonnanties, akten, enzovoort, voor dit jaar al op 92.000 bladzijden stond. 92.762 om precies te zijn. En dat is al ruim boven het record van vorig jaar van 89.084 pagina's.

 1. Werken tijdens de ramadan: wat zijn je rechten en plichten?
  Werkplek

  Werken tijdens de ramadan: wat zijn je rechten en plichten?

  Van dinsdagavond 13 april tot woensdagavond 12 mei is het ramadan, de jaarlijkse vastenmaand voor moslims. Eten en drinken kan dan enkel na zonsondergang. Niét tijdens de lunchpauze dus, of als je je even flauw voelt op het werk. Is het dan geen optie om de middagpauze en te vervangen door kortere pauzes doorheen de dag? Of zijn er andere maatregelen mogelijk om werk en geloof optimaal te combineren? Jobat.be vroeg het aan een juridisch expert van SD Worx.
 2. Toerisme Vlaanderen: “Open de pretparken en laat georganiseerde groepsactiviteiten onder begeleiding toe”
  2

  Toerisme Vlaanderen: “Open de pretparken en laat georgani­seer­de groepsacti­vi­tei­ten onder begelei­ding toe”

  Toerisme Vlaanderen vraagt met het oog op het Overlegcomité van morgen om een totaalperspectief te geven voor de toeristische sector. "Plekken waar het mogelijk is om elkaar veilig te ontmoeten, moeten dringend opengesteld worden", klinkt het bij CEO Peter De Wilde. Daarmee doelt hij onder meer op pretparken en georganiseerde groepsactiviteiten onder begeleiding.
 1. Mondmaskerjurk gaat naar Miss Universe
  Play

  Mondmasker­jurk gaat naar Miss Universe

 2. Hongerige beer steelt zakje snoep uit auto
  Play

  Hongerige beer steelt zakje snoep uit auto