Kinderen vanaf zes jaar zullen voortaan ook een mondmasker moeten dragen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen vanaf zes jaar zullen voortaan ook een mondmasker moeten dragen. © BELGA

Waar vind je mondmaskers in kinderformaat? En hoe leggen we de kleintjes uit dat ze die echt moeten dragen?

Heel jonge kinderen een mondmasker voor volwassenen laten dragen, zal niet lukken. Die mondkapjes zijn eenvoudigweg te groot. Ze sluiten niet goed aan en zijn dan ook niet meer doeltreffend. Maar hoe moet het dan wel? Waar vinden we mondmaskers voor zesjarige snoetjes? En hoe leggen we onze kleintjes uit dat ze die dingen niet om de haverklap mogen afdoen? “De lagereschoolleeftijd is de fijnste leeftijd waar je nog aan vragen om zo’n regel te volgen”, zegt pedagoge en gedragstherapeute Marijke Bisschop.

33 reacties

 • Jos Van Passel

  1 jaar geleden
  In Italië en Spanje dragen er een mondmasker van in de kinderwagen waarom hier dan altijd zo een probleem van maken tropisch Belgisch he
 • Fanny Konings

  1 jaar geleden
  Ik zou vooral mijn kinderen beschermen door ze oa een mondmasker te laten dragen en ze voldoende te laten vaccineren wanneer nodig
 • Willy Baeyens

  1 jaar geleden
  Mijn kleinkinderen in Italie (6 en 9 jaar) dragen al twee jaar een mondmasker, zoals alle andere schoolkinderen, als ze toekomen op school, in de klas en als ze de school verlaten. Alleen als ze tijdens de recreatie buiten spelen hoeven ze geen masker aan te doen. Is dat een probleem voor hen of hun ouders? Neen. Elke maatregel om de volksgezondheid te beschermen heeft ook nadelen, maar die wegen niet op tegen de voordelen.
 • Eddy vandeweyer

  1 jaar geleden
  Die ouders die zagen zouden beter de computer en gsm verbieden en leesboeken kopen voor het leren praten.
 • Maurice Van Loock

  1 jaar geleden
  Wat is het probleem met de mondmaskers voor kinderen, er bestaan veel ergere kindermishandelingen door de ouders.
 1. Volwassen hogeschoolstudent is zeven op de tien een vrouw die voor zorg of onderwijs kiest: “Lesgeven is de mooiste job ter wereld”
  PREMIUM
  10

  Volwassen hogeschool­stu­dent is zeven op de tien een vrouw die voor zorg of onderwijs kiest: “Lesgeven is de mooiste job ter wereld”

  Hogeschoolstudenten ouder dan 25 jaar zijn zeven op de tien keer vrouwen, zo blijkt uit cijfers van Hogeschool Odisee. Die vrouwen hebben meestal al een job, maar opteren vanuit hun maatschappelijk engagement voor een overstap naar het onderwijs of de zorg. “De werkvreugde die ik nu ervaar, is voor mij meer waard dan het loon dat ik verlies”, getuigt de 42-jarige Katrien De Ridder. Zij maakte de overstap van het bankwezen naar het vierde leerjaar.