Kinderen vanaf zes jaar zullen voortaan ook een mondmasker moeten dragen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen vanaf zes jaar zullen voortaan ook een mondmasker moeten dragen. © BELGA

Waar vind je mondmaskers in kinderformaat? En hoe leggen we de kleintjes uit dat ze die echt moeten dragen?

Heel jonge kinderen een mondmasker voor volwassenen laten dragen, zal niet lukken. Die mondkapjes zijn eenvoudigweg te groot. Ze sluiten niet goed aan en zijn dan ook niet meer doeltreffend. Maar hoe moet het dan wel? Waar vinden we mondmaskers voor zesjarige snoetjes? En hoe leggen we onze kleintjes uit dat ze die dingen niet om de haverklap mogen afdoen? “De lagereschoolleeftijd is de fijnste leeftijd waar je nog aan vragen om zo’n regel te volgen”, zegt pedagoge en gedragstherapeute Marijke Bisschop.

33 reacties

 • Jos Van Passel

  1 maand geleden
  In Italië en Spanje dragen er een mondmasker van in de kinderwagen waarom hier dan altijd zo een probleem van maken tropisch Belgisch he
 • Fanny Konings

  2 maanden geleden
  Ik zou vooral mijn kinderen beschermen door ze oa een mondmasker te laten dragen en ze voldoende te laten vaccineren wanneer nodig
 • Willy Baeyens

  2 maanden geleden
  Mijn kleinkinderen in Italie (6 en 9 jaar) dragen al twee jaar een mondmasker, zoals alle andere schoolkinderen, als ze toekomen op school, in de klas en als ze de school verlaten. Alleen als ze tijdens de recreatie buiten spelen hoeven ze geen masker aan te doen. Is dat een probleem voor hen of hun ouders? Neen. Elke maatregel om de volksgezondheid te beschermen heeft ook nadelen, maar die wegen niet op tegen de voordelen.
 • Eddy vandeweyer

  2 maanden geleden
  Die ouders die zagen zouden beter de computer en gsm verbieden en leesboeken kopen voor het leren praten.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Wat is het probleem met de mondmaskers voor kinderen, er bestaan veel ergere kindermishandelingen door de ouders.
 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Vandaag wordt Dean (4) begraven: klasgenootjes zullen sterretjes strooien in de kerk

  Vandaag wordt Dean (4) begraven: klasgenoot­jes zullen sterretjes strooien in de kerk

  Kleuters zullen vandaag in de Sint-Laurentiuskerk in het Oost-Vlaamse Verrebroek sterretjes strooien, ter nagedachtenis van hun klasgenootje en vriend Dean Verberckmoes (4). De jongen werd dood teruggevonden in Zeeland, nadat twee vrienden van zijn moeder hadden beloofd op hem te passen. De mama van het slachtoffer zal tijdens de plechtigheid een brief laten voorlezen. “Om dat zelf te doen, is ze te zwaar aangeslagen.”