Het concentratiekamp van Stutthof, vanwaar de dodenmars van duizenden joodse vrouwen vertrok. Ook Waalse soldaten zouden betrokken geweest zijn, blijkt nu uit onderzoek van de RTBF.
Volledig scherm
Het concentratiekamp van Stutthof, vanwaar de dodenmars van duizenden joodse vrouwen vertrok. Ook Waalse soldaten zouden betrokken geweest zijn, blijkt nu uit onderzoek van de RTBF. © AP

“Waalse soldaten namen deel aan massamoord op 6.000 Joodse vrouwen tijdens WO II”

Er hebben wel degelijk Waalse soldaten deelgenomen aan de massamoord op 6.000 Joodse vrouwen op het einde van Wereldoorlog II in wat vandaag het noorden van Polen is. Dat schrijft de RTBF vandaag na eigen onderzoek. 

21 reacties

 • Gunter Verleyen

  2 jaar geleden
  Het gaat hier om Walen die dienst namen in het Duitse leger! dus het waren geen Belgische soldaten, België was ondertussen bezet en had geen leger meer...
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Als het voorgesteld wordt als helden die streden tegen het communisme dan zijn het natuurlijk onze Vlaamse of Waalse helden. Als het gaat over wat ze werkelijk deden dan waren het Belgische soldaten. Er bestonden geen SS legioenen die een propere oorlog voerden. Hun taak was vooral de lokale bevolking uitmoorden en de gebieden zuiveren van ongewenst volk.
 • Luc Melis

  2 jaar geleden
  Sinds wanneer hebben de Walen een leger of wanneer hebben zij die ooit gehad ?
 • Daniel Bamps

  2 jaar geleden
  Ze hebben altijd beweerd dat er in WO 2 alleen maar collaborateurs bij de Vlamingen geweest waren. De walen werd niks ten laste gelegd. Als Vlaming die in Wallonie woon ben ik door oudere Walen daar meerdere keren tijdens discussies voor Sale Boche verweten. Een paar weken geleden nog ,kwam er bij mij een gepensioneerde loodgieter aan huis. Toen hij merkte dat ik Vlaming was zei hij" dank u wel, bitte." en hij werd tegelijk minder vriendelijk tegen mij.
 • Joris De Crom

  2 jaar geleden
  Joris De Crom, En dan maar afgeven op de Vlaming, door sommige Franstalige. Komt de kat nu op de koord.