Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

Waalse regering schaart zich achter quarantaine voor wie terugkeert uit risicogebied

De Waalse regering schaart zich achter het plan om Belgen die terugkeren uit regio's waar het coronavirus opnieuw opflakkert te laten testen en in thuisisolatie te plaatsen. Dat liet minister-president Elio Di Rupo (PS) dinsdag verstaan voor aanvang van overleg binnen de Waalse regering. Eerder schaarden ook Vlaanderen en Brussel zich al achter dat principe. De bevoegde ministers van de verschillende gewesten steken dinsdagavond de koppen bijeen op een interministeriële conferentie.

4 reacties

 • Koenraad Breems

  1 jaar geleden
  Al goed en wel maar wie gaat dit controleren Wie gaat zeggen dat hij/zij in risico-gebied is geweest als er 14 dagen quarantaine volgt En op gezond verstand van de burger moet je niet rekenen want dan blijven ze gewoon thuis maar hun vakantie gaat voor alles
 • Veerle De cock

  1 jaar geleden
  Gaan ze nooit kunnen opvolgen .of gaan ze bij ieder die terug komt een bewaker zetten ??
 • Kris D'hooghe

  1 jaar geleden
  Tijdens de qarantaine tot 14 dagen na aankomst,geen vergoeding,niemand heeft gezegd dat ze op reis moesten gaan.
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  1 jaar geleden
  Eindelijk eens wat gezond verstand. Verplicht in quarantaine, zonder enige vergoeding, je moet maar de rest van je vakantiedagen opnemen : verplicht. italië en Spanje waren de meest getroffen landen in Coronacrisis, en wat zie je : iedereen wil daar naar toe. Wel sla het buitenland eens een jaartje of 2 over en steun de economie in ons eigen land, onze horeca, onze firma's en fabrieken. Is dat nu echt zo moeilijk?