De sporthal van Vaux-sous-Chèvremont werd helemaal verwoest door het noodweer in juli.
Volledig scherm
De sporthal van Vaux-sous-Chèvremont werd helemaal verwoest door het noodweer in juli. © Commune de Chaudfontaine

Waalse regering maakt geld vrij voor beschadigde sportinfrastructuur door noodweer, Galler kan chocolade tijdelijk elders produceren

Het Waalse gewest gaat geld vrijmaken om 71 gemeenten te helpen waarvan de sportinfrastructuur beschadigd is door de overstromingen van juli. Dat kondigt de Waalse minister van Begroting Jean-Luc Crucke aan in de kranten van Sud Presse. De hulp gaat voornamelijk naar acht gemeenten, waarvan zes in de regio van Luik. Chocoladefabrikant Galler, die ook zwaar getroffen werd door de overstromingen van midden juli, heeft dan weer een oplossing gevonden om op andere locaties chocolade te kunnen produceren. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?