De Waalse minister-president Elio Di Rupo overschouwt de schade in Pepinster.
Volledig scherm
De Waalse minister-president Elio Di Rupo overschouwt de schade in Pepinster. © Photo News

Waalse regering maakt 21 miljoen vrij voor gemeenten om zich te wapenen tegen overstromingen

De Waalse regering heeft 21,2 miljoen euro vrijgemaakt, zodat gemeenten concrete maatregelen kunnen nemen om hun burgers te beschermen tegen de risico’s van overstromingen.

 1. Waarom werd Dave De Kock na zijn vrijlating niet meer opgevolgd? Minister Van Quickenborne: “Dat juridisch instrument bestond toen nog niet voor deze feiten”
  Play

  Waarom werd Dave De Kock na zijn vrijlating niet meer opgevolgd? Minister Van Quickenbor­ne: “Dat juridisch instrument bestond toen nog niet voor deze feiten”

  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) laat bij VTM NIEUWS weten dat het juridisch instrument waarmee Dave De Kock (34), de ontvoerder van de vierjarige peuter Dean, na zijn vrijlating moest worden opgevolgd destijds nog niet bestond. In 2008 mishandelde De Kock de tweejarige Miguel Van Kriekinge, met de dood van het kind als gevolg. Daarvoor kreeg de man een gevangenisstraf van tien jaar, die hij volledig uitzat.
 2. Station Brussel-Noord geëvacueerd vanwege gaslek, ook bus- en tramverkeer verstoord
  Play
  Schaarbeek

  Station Brus­sel-Noord geëvacu­eerd vanwege gaslek, ook bus- en tramver­keer verstoord

  Het station Brussel-Noord is kort voor de middag geëvacueerd vanwege een gaslek. Iedereen die in het station aanwezig is, kreeg de opdracht om zo snel mogelijk het station te verlaten. “We vragen aan iedereen om de omgeving te vermijden”, zegt politiewoordvoerster Audrey Dereymaeker. “Het is nog niet duidelijk hoelang de interventie zal duren maar voorlopig rekenen we op anderhalf uur.”