Opvallend: het was MR-kopstuk Jean-Luc Crucke die de foto nam.
Volledig scherm
Opvallend: het was MR-kopstuk Jean-Luc Crucke die de foto nam. © Twitter

Waalse politica's hebben duidelijke boodschap voor Bouchez: "We zijn meer dan een quotum”

Zo'n twintig vrouwen uit het Waals Parlement en de Waalse regering hebben een signaal gestuurd naar MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. De dames uit alle politieke formaties -MR incluis- poseerden in de gangen van het parlement in Namen voor een foto. "We zijn meer dan een quotum”, luidde de duidelijke boodschap. De afbeelding werd nadien gretig op sociale media gezet. 

4 reacties

 • Patrick Minsart

  2 jaar geleden
  Kristoff Joossens, nog nooit gehoord van Merkel, Thatcher, enz
 • etienne vijverman

  2 jaar geleden
  Bouchez zal het niet lang uitzingen binnen de partij als hij zo voort doet
 • Kristof Breskens

  2 jaar geleden
  Geeuw. Dat krijg je als je met quota's begint te werken. Alsof er net evenveel bekwame, geinteresseerde vrouwen zouden rondlopen als mannen. Quota's invoeren is altijd enorm inboeten op kwaliteit. Het is alsof je de Rode Duivels zou verplichten om evenveel blonde mensen als rood-en zwartharigen in de ploeg te zetten. Absurd en discriminerend. Dat is nubewezen. Bouchez achtte Ducarme de meest geschikte man voor het Waals parlement. Omwille van zijn geslacht is hij gediscrimineerd.
 • KRISTOFF JOOSENS

  2 jaar geleden
  Als je op geslacht bent gerecruteerd in plaats van competentie, dan ben je quota. Heb ook nog nooit een goede vrouwelijke politieker gezien of van gehoord...