AFP
Volledig scherm
© AFP

Waalse peuter met zeldzame aandoening verliest strijd tegen Covid-19

Een peuter uit Plombières (Luik) is deze ochtend - na een week coma - overleden aan de gevolgen van Covid-19. Amaury (2) hoorde bij de risicoprofielen vermits hij aan het CACNA1E-syndroom leed. Bij deze uiterst zeldzame aandoening kan er een combinatie van problemen ontstaan, denk bijvoorbeeld maar aan epilepsie, ontwikkelingsstoornissen en hyperkinetische bewegingsstoornissen.

 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. KIJK. Inhaalverbod voor vrachtwagens in de regen wordt massaal genegeerd: “Goh, in België is er zoveel verboden”

  KIJK. Inhaalver­bod voor vrachtwa­gens in de regen wordt massaal genegeerd: “Goh, in België is er zoveel verboden”

  Tot 30 procent van de vrachtwagenchauffeurs negeert het inhaalverbod dat in België geldt bij regenweer. Normaal mogen vrachtwagens niet meer voorbijsteken als het regent, maar vooral buitenlandse truckers doen dat volgens een onderzoek van Touring toch. VTM NIEUWS ging de baan op en vroeg de chauffeurs zelf waarom ze zo hardleers zijn. “Liever een boete dan dat ik op een auto voor mij zou rijden”, klinkt het.
 1. Vlaams Belang boycot zitting Vlaams Parlement uit protest tegen afwezige ministers: “Van Afrika tot in Amerika met deze regering”
  UPDATE
  74

  Vlaams Belang boycot zitting Vlaams Parlement uit protest tegen afwezige ministers: “Van Afrika tot in Amerika met deze regering”

  “Het belangrijkste land voor elke politicus is en blijft het binnenland”: het Vlaams Belang hekelde woensdag de afwezigheid van verschillende Vlaamse minister tijdens het vragenuurtje in het Vlaams Parlement en verliet meteen na de opening van de plenaire het halfrond als protest. “Maar liefst vijf van de negen Vlaamse ministers zitten in het buitenland. Dat getuigt van bitter weinig respect voor de Vlaamse democratie”, zegt fractieleider Chris Janssens. De woordvoerder van minister-president Jan Jambon (N-VA) noemt de kritiek aan onze redactie “naast de kwestie”.