De ravage in Pepinster na de overstromingen
Volledig scherm
De ravage in Pepinster na de overstromingen © Humo

Waalse onderzoekscommissie naar overstromingen verlengd tot 28 februari

De onderzoekscommissie in het Waals parlement naar de overstromingen van juli zal haar werkzaamheden voortzetten tot 28 februari. Een voorstel van resolutie daarover wordt normaal gezien vandaag nog gestemd tijdens de plenaire vergadering van het Waals parlement.

 1. Alles kwijt, maar het meest kostbare terug: ‘Canon’ restaureert besmeurde foto's van slachtoffers overstromingen
  PREMIUM

  Alles kwijt, maar het meest kostbare terug: ‘Canon’ restau­reert besmeurde foto's van slachtof­fers overstro­min­gen

  Wat is een foto waard? Misschien niet zoveel als de huizen, auto’s en meubels die afgelopen zomer niet opgewassen waren tegen de regen boven Wallonië. En toch werden samen met duizenden foto’s en fotoalbums ook waardevolle herinneringen besmeurd. Canon wil nu beschadigde beelden herstellen en teruggeven aan de getroffenen. “Deze foto is de enige link die ik hier met mijn thuisland heb”, zegt Sylvia, één van hen.
 2. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.
 1. ‘Filip de Bruges’ trekt voor 20ste keer naar Wallonië om er te helpen: “Ik doe het niet alleen, veel handelszaken ondersteunen me enorm”
  PREMIUM
  Brugge

  ‘Filip de Bruges’ trekt voor 20ste keer naar Wallonië om er te helpen: “Ik doe het niet alleen, veel handelsza­ken ondersteu­nen me enorm”

  Bruggeling Filip Vanden Berghe trekt woensdag voor de twintigste dag als vrijwilliger naar de Luikse regio die midden juli fel getroffen werd door overstromingen. ‘Filip de Bruges’, zoals hij al genoemd wordt, brengt dit keer chocolade, chips en kaas naar de andere kant van het land. “Als je ter plaatse gaat, dan zie je nog heel veel sporen van de verwoestingen.”
 2. INTERVIEW. Weervrouw Jill Peeters: “Ik ben langzaam in mijn klimaatdepressie gezakt, op den duur wilde ik niet meer wakker worden”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Weervrouw Jill Peeters: “Ik ben langzaam in mijn klimaatde­pres­sie gezakt, op den duur wilde ik niet meer wakker worden”

  “Mijn vader zei altijd: ‘Als je vliegtuig neerstort, hou dan vooral je ogen open, want dat maak je maar één keer in je leven mee!’ Ik ben iemand die bewust zijn laagtes beleeft.” En laag is ze gegaan, met een knoert van een klimaatdepressie. Maar nu staat ze Jill Peeters (46) er weer, en hòe. Met een gewéldige klimaatreeks op tv. “We moeten ons trainen op weerbaarheid, want alles dat vastzit gaat omver.”