De Waalse minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS)
Volledig scherm
De Waalse minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) © BELGA

Waalse minister van Volksgezondheid voorstander van verplichte vaccinatie zodra zorg moet worden uitgesteld: “Dan moeten we een stap verder gaan"

Waals minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) is gewonnen voor een verplichte vaccinatie als ziekenhuisopnames moeten worden uitgesteld omdat de bedden zijn ingenomen door covidpatiënten. Dat zei ze vandaag op RTL-TVI.

 1. Pleidooi voor Covid Safe Ticket op het werk zorgt nu al voor verdeeldheid: “Na mensen de toegang te weigeren, gaan we ook hun job afnemen?”
  PREMIUM

  Pleidooi voor Covid Safe Ticket op het werk zorgt nu al voor verdeeld­heid: “Na mensen de toegang te weigeren, gaan we ook hun job afnemen?”

  Het voorstel van technologiefederatie Agoria om bedrijven de mogelijkheid te bieden het Covid Safe Ticket te verplichten op de werkvloer en weigeraars zonder loon naar huis te sturen, krijgt steun van andere werkgeversorganisaties. De socialistische vakbond ABVV is dan weer tegen, maar uiteindelijk moet het Overlegcomité de knoop doorhakken. Al wordt dat geen makkelijke beslissing, nu er onderling al verdeeldheid heerst. “We weigeren die mensen al de toegang tot horeca en fitnesszaken, en nu zouden we ook nog eens hun job afnemen?”
 1. Vlaams minister van Onderwijs Weyts heeft oren naar vraag om aanpassing quarantaineregels

  Vlaams minister van Onderwijs Weyts heeft oren naar vraag om aanpassing quarantai­ne­re­gels

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) kan zich vinden in de oproep van de CLB’s om de quarantaineregels in het onderwijs te versoepelen. In zijn omgeving wordt opgemerkt dat die vraag in lijn ligt met een oproep die eerder uit de hoek van de pediaters kwam. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zei eerder deze ochtend op Radio 1 dat hij geen voorstander is om de regels te veranderen.
 2. Expert gezondheidsrecht: “Juridisch staat niets algemene vaccinatieplicht in de weg”
  PREMIUM

  Expert gezond­heids­recht: “Juridisch staat niets algemene vaccinatie­plicht in de weg”

  Oostenrijk is het eerste land in Europa dat de knoop doorhakt: er komt een algemene vaccinatieplicht voor de hele bevolking. Zal België volgen? Dat zullen de komende weken en nog altijd stijgende coronacijfers moeten uitwijzen. Maar één zaak staat nu al vast: “Als er ooit een vaccinatieplicht komt, zal daar juridisch weinig tegen te beginnen vallen”, zegt advocaat Christophe Lemmens, gespecialiseerd in gezondheidsrecht. “Juridisch is het zelfs logischer om iedereen tot vaccinatie te verplichten dan enkel het zorgpersoneel.”
 3. Nadat hij in ziekenhuis belandde, staat Ludo (69) nu op eerste rij: “Eerst vaccin geweigerd, nu kan ik niet wachten op boosterprik”
  PREMIUM

  Nadat hij in ziekenhuis belandde, staat Ludo (69) nu op eerste rij: “Eerst vaccin geweigerd, nu kan ik niet wachten op booster­prik”

  Iedereen die gevaccineerd werd met Johnson & Johnson krijgt binnenkort een boostervaccin. Op de eerste rij zit Ludo De Meulder (69). De gepensioneerde man uit het Antwerpse Brecht werd eind augustus ernstig ziek opgenomen in het ziekenhuis, nadat hij meer dan een maand eerder het vaccin ontving. “Ik weigerde eerder mijn eerste vaccin, maar nu kan ik niet wachten op die boosterprik. Zonder mijn prik was ik er nog veel erger aan toe.”