De Waalse minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS)
Volledig scherm
De Waalse minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) © BELGA

Waalse minister van Volksgezondheid voorstander van verplichte vaccinatie zodra zorg moet worden uitgesteld: “Dan moeten we een stap verder gaan"

Waals minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) is gewonnen voor een verplichte vaccinatie als ziekenhuisopnames moeten worden uitgesteld omdat de bedden zijn ingenomen door covidpatiënten. Dat zei ze vandaag op RTL-TVI.

 1. Pleidooi voor Covid Safe Ticket op het werk zorgt nu al voor verdeeldheid: “Na mensen de toegang te weigeren, gaan we ook hun job afnemen?”
  PREMIUM

  Pleidooi voor Covid Safe Ticket op het werk zorgt nu al voor verdeeld­heid: “Na mensen de toegang te weigeren, gaan we ook hun job afnemen?”

  Het voorstel van technologiefederatie Agoria om bedrijven de mogelijkheid te bieden het Covid Safe Ticket te verplichten op de werkvloer en weigeraars zonder loon naar huis te sturen, krijgt steun van andere werkgeversorganisaties. De socialistische vakbond ABVV is dan weer tegen, maar uiteindelijk moet het Overlegcomité de knoop doorhakken. Al wordt dat geen makkelijke beslissing, nu er onderling al verdeeldheid heerst. “We weigeren die mensen al de toegang tot horeca en fitnesszaken, en nu zouden we ook nog eens hun job afnemen?”
 1. Magnette oogst kritiek met uitspraken over Vlamingen en Walen: “Zo bewijst hij dat hij ongeschikt is als premier”
  49

  Magnette oogst kritiek met uitspraken over Vlamingen en Walen: “Zo bewijst hij dat hij ongeschikt is als premier”

  PS-voorzitter Paul Magnette oogst stevige kritiek na een interview met het weekblad Dag Allemaal. Dat Magnette onlangs verklaarde dat hij na de verkiezingen bereid is het premierschap op te nemen als zijn partij daarvoor het plebisciet van de kiezer krijgt, heeft daar wellicht veel mee te maken. Ondertussen heeft Magnette op Twitter verkondigd dat hij verkeerd begrepen is.
 2. Expert gezondheidsrecht: “Juridisch staat niets algemene vaccinatieplicht in de weg”
  PREMIUM

  Expert gezond­heids­recht: “Juridisch staat niets algemene vaccinatie­plicht in de weg”

  Oostenrijk is het eerste land in Europa dat de knoop doorhakt: er komt een algemene vaccinatieplicht voor de hele bevolking. Zal België volgen? Dat zullen de komende weken en nog altijd stijgende coronacijfers moeten uitwijzen. Maar één zaak staat nu al vast: “Als er ooit een vaccinatieplicht komt, zal daar juridisch weinig tegen te beginnen vallen”, zegt advocaat Christophe Lemmens, gespecialiseerd in gezondheidsrecht. “Juridisch is het zelfs logischer om iedereen tot vaccinatie te verplichten dan enkel het zorgpersoneel.”