aa
Volledig scherm
aa © Getty Images

Waalse jongen (12) per ongeluk gedood door schot uit loodjeskarabijn

Een tiener uit het Henegouwse Les Bons Villers is per ongeluk om het leven gekomen door een schot uit een loodjeskarabijn. Het incident deed zich vorige week voor in Villers-la-Ville, bevestigt het parket van Waals-Brabant.

14 reacties

 • michel De Blay

  3 jaar geleden
  @ Willy Verbeeck. Vanop 100 meter schieten ze er wel een hert mee dood, dus een long doorboren zal zeker wel gaan zeker.
 • ROBERT GERTS

  3 jaar geleden
  De foto vertoond idd allesbehalve een op luvhtdruk aangedreven wapen, maar een kruitwapen, waarvoor een licensie vereist is. En zelf een gat boren in de loop telt niet! Dat moet men laten doen, en dan verwijderen ze ook de slagpin, voorzien van een attest.
 • willy verbeeck

  3 jaar geleden
  Met een loodjesgeweer een long doorboren? Met een .22 wel ja en wat hier afgebeeld staat is GEEN loodjesgeweer.
 • Mark Stubbe

  3 jaar geleden
  Het wapen op de foto is geen loodjeskarabij, jongens toch...
 • Marc Van Opstal

  3 jaar geleden
  Het wapen op de foto is geen loodjeskarabijn.
 1. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 3. Natuur en Bos: “Bestrijding van Aziatische hoornaar blijft verzekerd”

  Natuur en Bos: “Bestrij­ding van Aziatische hoornaar blijft verzekerd”

  De bestrijding van de Aziatische hoornaar, een exotische wespensoort die een bedreiging vormt voor de honingbij, blijft gegarandeerd. Het Agentschap voor Natuur en Bos zegt bereid te zijn om verdere bestrijdingsacties te ondersteunen indien dat nodig is, inclusief eventuele meerkosten, overeenkomstig de afspraken met het departement Landbouw en Visserij. Hierover zal de komende dagen met de betrokken actoren worden samengezeten. Dat laat het agentschap zondag weten.