Het Hôpital CHR van Hoei waar de arts tot september 2018 werkte.
Volledig scherm
Het Hôpital CHR van Hoei waar de arts tot september 2018 werkte. © Belga

Waalse dokter beschuldigd van negen euthanasiemoorden: “Hij wilde enkel de pijn doen stoppen”

Een voormalige dokter van het regionaal ziekenhuis van Hoei is in beschuldiging gesteld voor in totaal negen moorden. In september gebeurde dat al voor vier moorden, nu zijn er nog eens vijf bijgekomen. Dat bevestigde zijn advocaat. De arts zou de euthanasiewetgeving niet nageleefd hebben. Zijn advocaten beklemtonen dat hij palliatieve sedatie toepaste. “Hij wilde enkel de pijn doen stoppen, hij ontving zelfs dankbrieven van nabestaanden.”

10 reacties

 • Claudia Rosseel

  4 jaar geleden
  Men zou niet die arts moeten dagvaarden, maar degenen die hiervoor een kader moeten voorzien (maar hun werk niet doen).
 • Odilon Saverien

  4 jaar geleden
  Magy zou het niet beter zijn voor eerst over je eigen grote fouten te vallen, dan goede docters die hun patienten helpen aan te vallen.Als docter zou je zelf beter moeten weten wat juist is,of laat je liever de mensen een pijnlijke dood sterven.
 • Robin Geevels

  4 jaar geleden
  Dit zijn helemaal geen moorden deze dokter heeft gewoon hun wens vervuld
 • Charel Degroote

  4 jaar geleden
  Twee jaar geleden ging de moeder van n kennis volgens de geriater van n Leuvens ziekenhuis sterven. De dokter besliste om de behandeling stop te zetten, dus geen medicatie, eten en drinken meer, enkel nog morfine, in palliatieve afzondering. Ze gaf de familie verkeerde informatie. Door verzet van de familie werd die behandeling stopgezet. Nu is die vrouw nog steeds in leven, en gelukkig zo. Bezin dus eer ge de dokters gelooft die uw verwante willen laten inslapen. Sommige dokters wanen zich god
 • Rene Dannau

  4 jaar geleden
  als het einde onvermijdelijk is waarom iemand op zijn sterfbed nog een paar dagen of weken laten creperen goed komt het niet en als deze niet verdooft was dan had deze de geest gegeven door de intense pijn een dier geeft men een spuit een mens moet eerst door de hel.