Burgemeester Patrick Lecerf (MR) van Hamoir, in de provincie Luik.
Volledig scherm
Burgemeester Patrick Lecerf (MR) van Hamoir, in de provincie Luik. © Shutterstock/Facebook

Waalse burgemeester: “Ik zal coronaregels niet respecteren met Kerstmis”

Patrick Lecerf (MR), burgemeester van de gemeente Hamoir in de provincie Luik, zegt dat hij de coronaregels met Kerstmis niet zal respecteren. “Ik nodig mijn kinderen uit, en mijn kleinkinderen”, klinkt het. “We zullen wel voorzichtig zijn en afstand bewaren.” Toch wil de burgemeester naar eigen zeggen niet oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

246 reacties

 • Pierre De Bock

  1 maand geleden
  Ontelbare mensen zullen hetzelfde doen maar zeg dat toch niet in het openbaar
 • DANNY STRUBBE

  1 maand geleden
  Ik kan de burgemeester geen ongelijk geven. Wat velen nu al zitten te denken,zegt hij luidop!! De burgemeesters mogen toch zelf beslissen had ik verstaan? Wel dan is dat voor zijn gemeente van toepassing. Als volwassenen zijn we zelf verstandig genoeg om te oordelen,en niet dat door een handvol wanhopige ministers onze vrijheid te laten en te blijven ontnemen. Ofwel alles dicht,ofwel alles open,en niet te pas en te onpas vergelijkingen gaan maken met onze buurlanden!
 • Davy Loos

  1 maand geleden
  Ik zou de bevolking de keuze laten. Wie zijn zin wil doen, en zich niet wenst te houden aan de richtlijnen, moet een contract tekenen dat hij bij een besmetting geen recht heeft op medicijnen of enige andere medische verzorging. En ook een tattoo laten zetten die zichtbaar is om aan de medemens te tonen dat hij/zij hoogrisico is op besmetting.
 • Danny Baillien

  1 maand geleden
  Direct uit zijn functie ontslaan. Als verpleegkundige is zo'n houding niet te begrijpen. Je kan tegen alles zijn maar ik zeg u als je ooit er zelf mee te maken krijgt dan ga je er wel anders over denken en dan zal je de eerste zijn om de genomen maatregelen te respecteren.
 • Jan Vanachter

  1 maand geleden
  Ik zie nu al bij de buren hoe die met de maatregelen omgaan. Er is precies niets aan de hand. Als ik mijn ouders uitnodig moet ik de keuze maken tussen mijn moeder en vader. Die keuze wil ik niet maken.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw