(Archiefbeeld)
Volledig scherm
(Archiefbeeld) © Thinkstock

Waalse boer: "Als wolvin Naya in de buurt van mijn schapen komt, schiet ik haar neer"

BinnenlandNiet iedereen is dol op Naya. Nadat de wolvin afgelopen week twee schapen doodbeet en één dier in het Antwerpse Meerhoudt verwondde, zijn boeren in heel het land extra waakzaam. Zo ook de Waalse veefokker Pascal Huet die met zijn kudde in de provincie Luik woont. Hij vertelde aan de Franstalige krant La Meuse dat hij zeker zal schieten moest hij oog in oog met Naya komen te staan.

138 reacties

 • Benny Vdput

  5 jaar geleden
  Stop een gewoon met jagen op dieren .omdat het al slecht gesteld is met de dieren en natuur niks meer schieten enkel zieke dieren
 • Maurice Geuns

  5 jaar geleden
  Als schauvliege de kosten vergoed van mijn verloren/stukgebeten dieren, dan mag de wolf blijven lopen. Wanneer ik straatmeubilair vernietig moet ik ook betalen.
 • Jean-marc Geirnaert

  5 jaar geleden
  Heel juist, Rudy huygaerts. Moment dat jachtseizoen begint haalt iedereen zijn geweer boven en knalt erop los. Natuurbehoud en evenwicht heet dat dan. Mijn indruk is dat er meer schutters dan jagers zijn, spijtig genoeg
 • rik lagrou

  5 jaar geleden
  Sorry dit zijn geen jagers dit zijn mensen die zelfs nu s nachts gaan met automatisch wapen klein wild afschieten = die everzwijnen of ratten die overlast geven en mogen ... wil men niet En ben zeker dat er voor hun plezier dit durven (wolf afschieten)
 • Heidi Werbrouck

  5 jaar geleden
  Jan.Peeters. Je verwijst naar incidenten tot in de middeleeuwen. Sinds 1998 zijn er wereldwijd 22 incidenten geweest waarvan 2 (waarvan 1 zelfs niet zeker) in Noord Amerika waar 60000 wolven rondlopen en 1 in een zoo waar een bezoeker doodleuk dacht het perk binnen te wandelen en de wolven even te aaien. Idd heel makkelijk te vinden op internet. En wellicht lopen in bossen meer mensen met slechte bedoelingen dan dieren.