Willy Borsus.
Volledig scherm
Willy Borsus. © Photo News

Waals viceminister-president Borsus: “Te vroeg om mondmaskers te laten vallen”

De uitbreiding van het Covid Safe Ticket zou nodig kunnen blijken in Wallonië. Dat zei Waals viceminister-president Willy Borsus in de marge van het MR-congres. Het is ook nog te vroeg om het mondmasker al te laten vallen, vond hij.

 1. Premier De Croo ongemeen scherp voor vaccinweigeraars: “Keuze om mensen in gevaar te brengen kunnen we niet aanvaarden”
  Play

  Premier De Croo ongemeen scherp voor vaccinwei­ge­raars: “Keuze om mensen in gevaar te brengen kunnen we niet aanvaarden”

  “Deze epidemie is vandaag een epidemie aan het worden van de niet-gevaccineerden”, zei premier Alexander De Croo (Open Vld) na het Overlegcomité van vandaag. De Croo was heel scherp voor vaccinweigeraars. “Onze intensieve zorgen zijn een verzamelplaats aan het worden van mensen die niet gevaccineerd zijn. Dat kunnen we als samenleving niet aanvaarden. We kunnen niet aanvaarden dat er mensen zijn die de keuze maken om andere mensen in gevaar te brengen. Niemand heeft dat recht, om vrijwillig andere mensen in gevaar te brengen. Niemand zou iemand anders zoiets mogen aandoen. De vaccins zijn veilig, gratis en overal beschikbaar.”
 2. OVERZICHT. Maandag dagrecord aantal besmettingen dit jaar, ook hospitalisaties stijgen met meer dan 50 procent
  Play
  115

  OVERZICHT. Maandag dagrecord aantal besmettin­gen dit jaar, ook hospitali­sa­ties stijgen met meer dan 50 procent

  We zitten in de vierde golf en alle coronacijfers blijven dan ook in negatieve zin evolueren. Dat blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames stijgt met 53 procent. Voor afgelopen maandag zijn er voorlopig zelfs al bijna 6.500 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een dagrecord dit jaar. Het definitieve cijfer kennen we morgen pas.
 1. Vanaf nu nultolerantie op zeven plaatsen: minister Van Quickenborne kondigt testproject snelheidscontroles aan
  Play
  149

  Vanaf nu nultoleran­tie op zeven plaatsen: minister Van Quickenbor­ne kondigt testpro­ject snelheids­con­tro­les aan

  Op zeven autosnelwegtrajecten, vijf in Wallonië en twee in Vlaanderen, zullen de trajectcontroles vanaf vandaag/woensdag altijd actief zijn. Iemand die 129 km/u rijdt of meer zal op deze plaatsen dus altijd een boete krijgen. Het gaat om een proefproject, zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Verwacht wordt dat er vijf keer meer bestuurders tegen de lamp zullen lopen.