Georges Dallemagne (Les Engagés)
Volledig scherm
Georges Dallemagne (Les Engagés) © BELGA

Waals parlementslid Dallemagne ongerust over financiering politieke partijen door Rusland

In een brief aan Kamervoorzitster Eliane Tillieux (PS) vraagt Kamerlid voor Les Engagés Georges Dallemagne (Les Engagés) een gedachtewisseling te organiseren met de inlichtingendiensten over de omvangrijke financiering van buitenlandse politieke partijen door Rusland en de rol van België daarin.

 1. In deze Delhaize mocht je dit weekend niet kieskeurig zijn: “Al blij dat ze open zijn... Maar dit is wel héél erg”
  PREMIUM

  In deze Delhaize mocht je dit weekend niet kieskeurig zijn: “Al blij dat ze open zijn... Maar dit is wel héél erg”

  Het zou een “ongewoon weekend” worden in onze supermarkten, zo voorspelde retailexpert Gino Van Ossel. Ongewoon is het ook geworden in de vestiging van Delhaize in Heverlee, waar gisteren heel wat rekken leeg bleven. “Het gaat om versproducten uit het magazijn in Zellik, dat de voorbije dagen en ook vrijdagavond nog werd geblokkeerd”, aldus Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver.
  Leuven
 2. “Als ze echt doorduwen, is dat pure waanzin”: leggen vakbonden de hele winkelsector plat?
  PREMIUM
  126

  “Als ze echt doorduwen, is dat pure waanzin”: leggen vakbonden de hele winkelsec­tor plat?

  De situatie bij Delhaize dreigt de hele winkelsector in ons land op stelten te zetten nu ACV Puls en ACLVB een stakingsaanzegging indienden voor alle winkels: van de grote distributieketens tot de kleine zelfstandige. Daarmee komen nu ook kledingzaken en andere winkelketens in het vizier van de vakbonden. Moeten we komende week gesloten deuren bij JBC of Gamma vrezen? Waar valt de grootste actiebereidheid te verwachten? Een topvrouw van de vakbond legt uit, twee experts analyseren: “Gaan we echt nog meer Belgische arbeidsplaatsen vernietigen?”
 1. Zwangere vrouw en haar man komen om bij Russische drone-aanvallen op Kiev: “Dit toont wanhoop van de Russen”

  Zwangere vrouw en haar man komen om bij Russische dro­ne-aanvallen op Kiev: “Dit toont wanhoop van de Russen”

  Bij de Russische aanvallen op Kiev zijn onder anderen een zwangere vrouw en haar man omgekomen. Hun lichamen werden aangetroffen onder het puin van een woonblok dat door de Russen is verwoest. Ook in andere delen van het land vielen slachtoffers. In de oostelijke regio Soemy werden minstens vier doden geteld. Volgens de Oekraïense autoriteiten werden tientallen drones gebruikt om doelen aan te vallen.