BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Waals minister van Gezondheid: “Verplichte vaccinatie mag geen taboe zijn”

"De verplichte vaccinatie van de totale (kiesgerechtigde) bevolking hoeft geen taboe zijn, maar we moeten stap voor stap vooruit gaan". Dat verklaarde Waals minister van Gezondheid Christie Morreale dinsdag tijdens de bespreking in commissie van het ontwerpdecreet over de uitbreiding van het Covid Safe Ticket (CST) in Wallonië.

94 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  Waanzin. Massale vaccinatie mislukt in andere landen, dus waarom denkt Christie Morreale dat het hier zal werken? Virussen evolueren voortdurend en vaccins kunnen het op geen enkele manier bijbenen. Uiteindelijk zullen we een natuurlijke stam hebben die 100% vaccinresistent is. Laten we stoppen met het blokkeren van een effectieve behandeling.
 • Jurgen Herbert

  2 maanden geleden
  Verwacht wordt dat er een nieuwe variant in opmars komt die nog besmettelijker is dan de Delta-variant. Wat nu? Een derde of vierde prik? Lockdown als de cijfers enorm stijgen? Of gewoon zijn gang gaan? Beter is het dat men terug de mondmaskerplicht en het ontsmetten van de handen terug invoert want nu is dit triestig gesteld met de instelling van de meeste gevaccineerde burgers. En ja ik ben volledig gevaccineerd.
 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  Als de kinderen ingeënt kunnen worden, is de epidemie voorbij. Zij zijn nu de motor.
 • Tommy Borms

  2 maanden geleden
  Verplicht bestaat niet in een democratie. Prettige dag nog.
 • marc rooms

  2 maanden geleden
  stop nu gewoon met rond de pot te draaien en maak het verplicht.
 1. Te veel risico’s en piekende energieprijzen doen Vlaamse Energieleverancier overkop gaan
  PREMIUM

  Te veel risico’s en piekende energie­prij­zen doen Vlaamse Energiele­ve­ran­cier overkop gaan

  De exploderende energieprijzen hebben een eerste slachtoffer geëist in ons land. De Vlaamse Energieleverancier, een van de kleinere spelers op de markt met zo’n 70.000 klanten, legt vandaag de boeken neer bij de handelsrechtbank in Brussel. Te veel risico’s in een sowieso al zeer concurrentiële markt met weinig marges bovenop de uitzonderlijke prijzen zijn de energieleverancier fataal geworden. De vrees leeft dat nog energiespelers zullen volgen.