Waals meisje (8) overleeft aanval van American Stafford niet

HENEGOUWENEen achtjarig meisje is gisteravond laat in het Henegouwse Strépy-Bracquegnies (La Louvière) overleden na een aanval van een American Stafford-hond. Dat melden verschillende Franstalige media. Twee andere honden waren in dezelfde woning aanwezig, maar lijken niet bij de aanval betrokken te zijn geweest.

58 reacties

 • Geert Landsman

  3 weken geleden
  Bij mijn Bouvier laat ik bij elk kind, die beschermen het kind van nature. Rassen hebben wel degelijk eigenschappen. Dat heeft niks met trainen te maken.
 • Yunus Altintas

  3 weken geleden
  Sorry deze honden moeten verboden worden. Punt uit.
 • Marina Verbruggen

  3 weken geleden
  Stop met de hond/het ras hier de schuld te geven!! 1. Laat een 8jarig kind niet zo lang alleen, en zeker niet met een hond, 2. de opvoeding van een hond ligt bij de baasjes, net zoals de opvoeding van een kind bij de ouders ligt.
 • Carl Parker

  3 weken geleden
  Mijn ouders hebben de grote hond weggeschonken toen ik geboren werd. Topouders.
 • Wilfried Vanden Berg

  3 weken geleden
  Het is nog altijd het zelfde fenomeen bij vele mensen. Ze kopen een hond die ze op volwassen leeftijd niet meer baas kunnen . Men realiseert zich nog steeds niet dat men het best een hond koopt zoals men zelf is . Is men sportief, actief en kan men tegen een stoot , dan koopt men een hond die ongeveer van het zelfde kaliber is . Maar is men als men een zachtaardig mens, iemand die steeds vriendelijk en sociaal is , dan koopt men het best een hond zoals men zelf is . Maar in vele gevallen ??
 1. Zuid-Frankrijk en andere toeristische bestemmingen kleuren sneller rood op coronakaart: “Cijfers zijn te slecht”
  Play
  78

  Zuid-Frank­rijk en andere toeristi­sche bestemmin­gen kleuren sneller rood op corona­kaart: “Cijfers zijn te slecht”

  De overheid heeft een aantal regio’s in Denemarken, Frankrijk, Griekenland en Italië zondag met onmiddellijke ingang rood ingekleurd op de coronakaart. Dat heeft gevolgen voor terugkerende reizigers: niet- of onvolledig gevaccineerde reizigers moeten bij terugkeer een test ondergaan en in quarantaine tot ze een negatief resultaat hebben. De politie verzekert aan VTM NIEUWS dat ze controles uitvoeren aan de grens, onder meer om te checken of terugkerende toeristen het PLF-formulier hebben ingevuld.
 2. Na noodkreet buschauffeurs van eersteklasseclubs: gebruik van Bengaals vuur rond voetbalstadions wordt strenger aangepakt

  Na noodkreet buschauf­feurs van eersteklas­se­clubs: gebruik van Bengaals vuur rond voetbalsta­di­ons wordt strenger aangepakt

  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft maandag samen met de Pro League, de Koninklijke Belgische Voetbalbond en een delegatie buschauffeurs van eersteklasseclubs aangekondigd dat het gebruik van pyrotechnisch materiaal zoals Bengaals vuur en rookbommen rond de voetbalstadions strenger wordt aangepakt. De voetbalwet zal verstrengd worden.