Maëlle pleegde eind januari zelfmoord.
Volledig scherm
Maëlle pleegde eind januari zelfmoord. © RV

Waals meisje (14) pleegt zelfmoord nadat medeleerling vier filmpjes met naaktbeelden van haar verspreidde: “Hij heeft nu spijt”

Een veertienjarig meisje uit Wallonië heeft zelfmoord gepleegd nadat vier video’s met naaktbeelden van haar verspreid werden. Een tiener (15) heeft bekend dat hij achter de acties zat, hij is nu in een gesloten instelling geplaatst. Dat maakte het parket van Charleroi bekend. De zelfdoding van de tiener veroorzaakte veel ophef in Franstalig België.

10 reacties

 • Guy Van Becelaere

  2 jaar geleden
  Waarom laten jonge meisjes zich naakt fotograferen ? ze moeten toch weten dat jongens die dit vragen niet deugen ik zou zeggen nooit doen !! En die sociale media zijn eigenlijk A sociale media geworden, tegenwoordig is er door de leerlingen geen respect meer voor het personeel daarom een grote uitval van de leraren naar de privé, het gevolg van de opvoeding thuis !!
 • Nico Herbots

  2 jaar geleden
  @Sandra, veel ouders hebben totaal geen benul van welke social media-kanalen er bestaan en hoe je ermee omgaat, laat staan dat ze in staat zouden zijn om hun kroost hierin op te voeden of te controleren. En pubers zijn nu eenmaal egogecentreerd, jonge gasten worden gedurende jaren aangestuurd door hun testosteron en ze kunnen daar niet allemaal even goed mee om. Veel nadenken is er dan niet bij, alleen indruk maken. Is altijd al zo geweest, maar vroeger was er geen internet.
 • hedwig huygens

  2 jaar geleden
  misschien eerst aa ee degelijk prychiatrisch onderzoek onderwerpen en uitzoeken hoe en waar hij die waakgevoelens kreeg en afleert,opstluiten tot alles goed weg is en oorzaak wegnemen, eventueel ook bestraffen de ouders en school verantwoordelijken ook straf opleggen want zij zijn ook verantzoordelijk oor opvoeding van kinderen dus niet het systeem Ich habe es nicht gewusst... Oorzaken liggen meestal ginder
 • Linde Segaert

  2 jaar geleden
  Hoog tijd om emotionele ontwikkeling veel meer op te nemen in het lessenpakket. EQ is voor een samenleving minstens zo belangrijk als IQ. Terwijl EQ nog steeds zwaar ondergewaardeerd wordt. Met dit soort intrieste voorvallen als gevolg...
 • Walther Vanden Broele

  2 jaar geleden
  De jongeren die deze levenskostende stommiteiten uithalen vergeten ook dat zijzelf de rest van hun leven dit met zich zullen meedragen. Goed we zeggen altijd dat pesten het leven van het slachtoffer enorm kan veranderen; maar het kan het leven van de dader ook voorgoed om zeep helpen. Dus denk na en pest niet.
 1. Nederlanders trekken massaal naar België om avondklok te ontwijken: “Het krioelt hier van de Nederlanders!”
  Play

  Nederlan­ders trekken massaal naar België om avondklok te ontwijken: “Het krioelt hier van de Nederlan­ders!”

  In Nederland is zondagavond de avondklok voor het eerst ingegaan. Om 17 uur sluit alles en wordt het sociale leven stilgelegd. Dat is een van de nieuwe maatregelen die de Nederlandse regering nam om de stijgende coronacijfers opnieuw in te perken. Maar de Nederlanders trekken dus massaal naar België: “Zolang het nog kan, gaan we hier in België op café.” Verder vinden ze ook dat de nieuwe regels op niks slaan: “Ze doen alsof Covid-19 na 17 uur niet meer bestaat.”
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.