Photo News
Volledig scherm
© Photo News

VVSG over uitblijven ministerieel besluit horecaterrassen: “Getuigt van niet veel respect voor lokaal niveau”

De Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) noemde het vanmiddag onaanvaardbaar dat het zo lang wachten was op het ministerieel besluit dat de heropening van de horecaterrassen regelt. "Steden en gemeenten kunnen hierdoor nog steeds geen antwoord geven op de talrijke vragen", hekelde de VVSG. Intussen is het MB wel in het Staatsblad verschenen, maar over plexischermen wordt daarin met geen woord gerept.

41 reacties

 • Gino Sinnesael

  1 maand geleden
  Respect? Terwijl er nu met geld gesmeten wordt en een enorme financiële put gemaakt wordt voor de volgende generaties, betaal ik als gepensioneerde nog steeds een 'tijdelijke' crisisbelasting uit ... 1993: de 'solidariteitsbijdrage'. Ik hoor premier De Croo nog zeggen dat hij en zijn partij tegen elke vorm van crisisbelasting zijn, maar deze pestbelasting uit 1993 bestaat nog steeds, na zoveel andere crisissen. Wie is er solidair met wie, Open VLD? Wie mag men niet op z'n woord geloven?
 • Paul deyaert

  1 maand geleden
  Komaan gouverneur de caluwe morgen poltie massaal op pad sturen en boetes laten uitschrijven je weekend kan niet stuk
 • bernard vermeulen

  1 maand geleden
  Het gaat niet over wel of niet mogen plexiglas zetten, hoe dan ook moet er altijd 1,5 meter afstand tussen de personen zitten, dus wat de horeca wil is die afstand kleiner maken maar dat mag absoluut niet en verleden keer wel, en kom niet af met vroeger mocht het wel, vroeger mocht ik ook 60 door de bebouwde kom en nu maar 30. Geef de horeca een vinger en ze nemen je arm, nooit tevreden, ze mogen blij zijn dat ze open mogen, en zetten ze een plexi met anderhalve meter tussen twee personen ok
 • Francis Uyttebrouk

  1 maand geleden
  Plexi is niet verboden in het MB dus toegelaten. Zolang tafels maar 1.5 meter uit mekaar staan. Enkel MB telt. Kommentaren van burgemeesters, gouverneurs, ministers en andere politieagenten en virologen doen niet ter zake.
 • Pascale Leese

  1 maand geleden
  Als er over plexiglas niets staat in het MB, mag je ze zetten zeker. Tenzij er staat dat het verboden is.