Volledig scherm
© JVK

Vuilniswagen zakt in put aan kerkhof Westkapelle: arbeider gewond

Knokke-HeistEen vuilniswagen van afvalverwerker SITA West is vanochtend in een put gezakt aan het kerkhof van Westkapelle. De vrachtwagen kwam enkele containers legen aan het kerkhof aan de Kalvekeetdijk. Toen de vrachtwagen de weg wou vederzetten, zakte het voertuig met de linker achterkant door de wegbodem van de parking voor het kerkhof.

  1. Een echte herfstdag met regen en veel wind

    Een echte herfstdag met regen en veel wind

    Vandaag worden eerst opklaringen en wolkenvelden verwacht met hier en daar enkele buien. De grootste kans op bredere opklaringen is voor het noordwesten van het land. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het vaak grijs en nevelig. In de loop van de dag neemt de hoge en middelhoge bewolking overal toe vanaf de kust, in de late namiddag gevolgd door regen over het westen. De maxima schommelen tussen 8 en 12 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuiden tot het zuidwesten met windstoten tot 65 km/u of plaatselijk iets meer, vooral dan op het einde van de dag. Dat meldt het KMI.
  1. Regering in brief aan Europese Commissie: steunmechanisme is nodig voor Belgische energiezekerheid

    Regering in brief aan Europese Commissie: steunmecha­nis­me is nodig voor Belgische energieze­ker­heid

    De Belgische regering wil geen risico's nemen met de energiezekerheid en zet dus door met het mechanisme dat nieuwe investeringen in alternatieven voor kernenergie moet ondersteunen. Dat staat in de brief die minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) heeft overgemaakt aan de Europese Commissie, die een onderzoek heeft opgestart naar dat zogenaamde capaciteitsvergoedingsmechanisme (CRM).