Een kamermeisje maakt het bed op. Als ze in een groot hotel werkt, moet ze per dag gemiddeld zeventien kamers schoonmaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kamermeisje maakt het bed op. Als ze in een groot hotel werkt, moet ze per dag gemiddeld zeventien kamers schoonmaken. © thinkstock

Vuile was van hotelketens wordt buitengehangen, sector in shock: “Dit is onaanvaardbaar”

Hoe groter het hotel, hoe korter de kuisduur die kamermeisjes aan elke kamer kunnen spenderen. Zo mag blijken uit een rapport nu het tv-programma ‘Factcheckers’ (Eén) toonde dat de ‘housekeeping’ bij Belgische hotelketens te wensen overlaat, tot onververste handdoeken en bedlinnen toe. Nalatigheid waarin tijdsdruk ongetwijfeld een grote rol speelt: “Waar een voltijds kamermeisje in een klein hotel gemiddeld 9 kamers per dag poetst, is dat in een groot hotel al gemiddeld 17 kamers per dag”, klinkt het bij Guidea, het Vlaamse kenniscentrum van de horeca.

  1. Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon”
    Play

    Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschil­len­de landen. Dat is erg ongewoon”

    De bekende Nederlandse virologe Marion Koopmans begint zich zorgen te maken over de uitbraken van apenpokken in verschillende landen. “We hebben in het verleden af en toe geïmporteerde gevallen gezien, maar normaal gezien verspreidden die zich niet verder”, klinkt het. “Nu zijn er echter nieuwe gevallen ontdekt in meerdere landen. Dat is erg ongewoon.” In België zijn er nog geen aanwijzingen dat er al gevallen van de apenpokken zijn opgedoken, meldt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) aan persbureau Belga.