Insuline vormt een behandeling voor diabetes, maar geen genezing. Willem Staels hoopt nu "echte genezing" te vinden met zijn onderzoek.
Volledig scherm
Insuline vormt een behandeling voor diabetes, maar geen genezing. Willem Staels hoopt nu "echte genezing" te vinden met zijn onderzoek. © Benoit De Freine

VUB-professor Willem Staels bekroond voor onderzoek naar vernieuwende behandelingen diabetes

De European Society for Pediatric Endorinology (ESPE), de internationale organisatie die de behandelingen van endocriene ziekten bij jongeren wil verbeteren, heeft professor Willem Staels, onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en kinderarts aan het UZ Brussel, bekroond. Staels kreeg de ‘Young Investigator Award’, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan jonge veelbelovende onderzoekers voor uitmuntend wetenschappelijk werk in het domein van de kinderendocrinologie, voor zijn onderzoek naar diabetes. Dat deelt de VUB zondag mee.

4 reacties

 • Jos Vercammen

  1 jaar geleden
  Dit zou inderdaad een enorme stap vooruit zijn in de aanpak van diabetes. Maar als ik het artikel goed begrijp dan zouden vooral patiënten met diabetes: type 1 bij deze methode baat vinden.Op dit moment neemt echter het aantal diabeters: type 2 met rasse schreden toe. Dit zou voral te wijten zijn aan verkeerde voedingsgewoontes. Ook de partënten die door dit type 2 getroffen worden, krijgen op steeds jongere leeftijd met de ziekte af te rekenen. In ieder geval, dit een lovenswaardig initiatief.
 • Frank Van de Velde

  1 jaar geleden
  Mensen met diabetes zullen een genezing zeker toejuichen, de vraag is of de Pharma industrie zo gelukkig zou zijn met genezing. De miljarden euro dat particulier en overheid vandaag in de verzorging stoppen vallen dan ook weg natuurlijk.
 • Max Illens

  1 jaar geleden
  Het zou fijn zijn om binnenkort een suikerziekte te kunnen genezen met een twee weken durende kuur, zoals je vandaag een longontsteking geneest met antibiotica. Hoed af voor deze helden van de geneeskunde!
 • jaak Peeters

  1 jaar geleden
  Gefeliciteerd.