Insuline vormt een behandeling voor diabetes, maar geen genezing. Willem Staels hoopt nu "echte genezing" te vinden met zijn onderzoek.
Volledig scherm
Insuline vormt een behandeling voor diabetes, maar geen genezing. Willem Staels hoopt nu "echte genezing" te vinden met zijn onderzoek. © Benoit De Freine

VUB-professor Willem Staels bekroond voor onderzoek naar vernieuwende behandelingen diabetes

De European Society for Pediatric Endorinology (ESPE), de internationale organisatie die de behandelingen van endocriene ziekten bij jongeren wil verbeteren, heeft professor Willem Staels, onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en kinderarts aan het UZ Brussel, bekroond. Staels kreeg de ‘Young Investigator Award’, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan jonge veelbelovende onderzoekers voor uitmuntend wetenschappelijk werk in het domein van de kinderendocrinologie, voor zijn onderzoek naar diabetes. Dat deelt de VUB zondag mee.

4 reacties

 • Jos Vercammen

  3 weken geleden
  Dit zou inderdaad een enorme stap vooruit zijn in de aanpak van diabetes. Maar als ik het artikel goed begrijp dan zouden vooral patiënten met diabetes: type 1 bij deze methode baat vinden.Op dit moment neemt echter het aantal diabeters: type 2 met rasse schreden toe. Dit zou voral te wijten zijn aan verkeerde voedingsgewoontes. Ook de partënten die door dit type 2 getroffen worden, krijgen op steeds jongere leeftijd met de ziekte af te rekenen. In ieder geval, dit een lovenswaardig initiatief.
 • Frank Van de Velde

  4 weken geleden
  Mensen met diabetes zullen een genezing zeker toejuichen, de vraag is of de Pharma industrie zo gelukkig zou zijn met genezing. De miljarden euro dat particulier en overheid vandaag in de verzorging stoppen vallen dan ook weg natuurlijk.
 • Max Illens

  4 weken geleden
  Het zou fijn zijn om binnenkort een suikerziekte te kunnen genezen met een twee weken durende kuur, zoals je vandaag een longontsteking geneest met antibiotica. Hoed af voor deze helden van de geneeskunde!
 • jaak Peeters

  4 weken geleden
  Gefeliciteerd.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.