Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

VUB peilt verwachtingen van ouders over kinderopvang na corona

Door de coronacrisis sloten kinderopvangen, onthaalmoeders en crèches grotendeels de deuren. Wetenschappers van de Vrije Universiteit Brussel lanceren een enquête om te peilen hoe ouders de opvang van hun kroost tijdens de lockdown organiseerden in combinatie met hun werk. Hierbij gaan ze bovendien ook na wat de toekomstperspectieven zijn bij deze gezinnen. De resultaten worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van het burgeropvangnetwerk met een bijhorende app.

0 reacties

 1. Tot wanneer is je kind ten laste, en wat met de kosten na een overlijden? Onze geldexpert beantwoordt lezersvragen over hun belastingbrief
  PREMIUM

  Tot wanneer is je kind ten laste, en wat met de kosten na een overlijden? Onze geldexpert beant­woordt lezersvra­gen over hun belasting­brief

  Tot wanneer mag je je kind opgeven als persoon ten laste? Geven kosten voor het ziekenfonds recht op een belastingvermindering? En wat met je aangifte als je partner is overleden? Michel Maus, fiscaal expert binnen ons geldpanel, beantwoordt vandaag de vragen die onze lezers hebben ingestuurd over hun gezinssituaties en de kosten die ze daarvoor maken.
 2. Onze opinie. Als voetballers op het veld kunnen staan dankzij een wekelijkste coronatest, moet dat ook voor leerkrachten kunnen
  PREMIUM
  41

  Onze opinie. Als voetbal­lers op het veld kunnen staan dankzij een wekelijk­ste coronatest, moet dat ook voor leerkrach­ten kunnen

  Is Ben Weyts (N-VA) zich tot op het bot aan het wapenen nu de roep voor een sluiting van de scholen weer klinkt? Geef toe: rillingen lopen over de rug. Flashbacks naar die eerste lockdown doen huiveren. Hoe zwaar, slopend en moedeloos deze tweede lockdown ook aanvoelt, hij staat in schril contrast met de eerste sluiting van maart. Want de scholen zijn (grotendeels) open. Maar kijk: de schoolstrijd is terug.
 1. Nu nog besmettelijkere virusmutaties de overhand dreigen te nemen: hoe groot is draagvlak voor nieuwe, harde lockdown in Vlaanderen?
  PREMIUM
  47

  Nu nog besmette­lij­ke­re virusmuta­ties de overhand dreigen te nemen: hoe groot is draagvlak voor nieuwe, harde lockdown in Vlaanderen?

  “Trek even snoeihard aan de noodrem - de kort pijn -, om daarna allemaal sneller naar het ‘normale leven terug te kunnen.” Nu nog besmettelijkere virusmutaties de overhand dreigen te nemen, lijkt de nieuwe, strengere lockdown waar onder meer de horeca en eventsector om vragen er vroeg of laat te komen. Hoe denken werkgevers, winkeliers, het onderwijs, verhuurders van vakantielogies en jeugdverenigingen hierover? Bestaat er een draagvlak voor een nieuwe, harde lockdown zoals in maart in Vlaanderen?
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig