Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

VUB peilt verwachtingen van ouders over kinderopvang na corona

Door de coronacrisis sloten kinderopvangen, onthaalmoeders en crèches grotendeels de deuren. Wetenschappers van de Vrije Universiteit Brussel lanceren een enquête om te peilen hoe ouders de opvang van hun kroost tijdens de lockdown organiseerden in combinatie met hun werk. Hierbij gaan ze bovendien ook na wat de toekomstperspectieven zijn bij deze gezinnen. De resultaten worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van het burgeropvangnetwerk met een bijhorende app.

 1. Tot wanneer is je kind ten laste, en wat met de kosten na een overlijden? Onze geldexpert beantwoordt lezersvragen over hun belastingbrief
  PREMIUM

  Tot wanneer is je kind ten laste, en wat met de kosten na een overlijden? Onze geldexpert beant­woordt lezersvra­gen over hun belasting­brief

  Tot wanneer mag je je kind opgeven als persoon ten laste? Geven kosten voor het ziekenfonds recht op een belastingvermindering? En wat met je aangifte als je partner is overleden? Michel Maus, fiscaal expert binnen ons geldpanel, beantwoordt vandaag de vragen die onze lezers hebben ingestuurd over hun gezinssituaties en de kosten die ze daarvoor maken.
 2. Van Gucht waarschuwt: “Aan huidig tempo 500 besmettingen per dag tegen Kerstmis, vijf keer hoger dan laagste cijfer van de zomer”

  Van Gucht waarschuwt: “Aan huidig tempo 500 besmettin­gen per dag tegen Kerstmis, vijf keer hoger dan laagste cijfer van de zomer”

  Als de huidige daling van de coronabesmettingen aanhoudt, zitten we tegen Kerstmis nog altijd aan 500 geregistreerde besmettingen per dag. Dat is vijf keer hoger dan het laagste punt in juni, zo waarschuwde viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie van Sciensano. Bovendien is de winter in aantocht, wat het virus onder controle houden, nog moeilijker maakt.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren