Minister-president Jan Jambon (N-VA) tijdens zijn Septemberverklaring.
Volledig scherm
Minister-president Jan Jambon (N-VA) tijdens zijn Septemberverklaring. © BELGA

VTM NIEUWS spreekt met minister-president Jambon na de moeilijkste week uit zijn politieke carrière: “Het was beschamend om daar maandag zonder Septemberverklaring te staan”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft met enkele dagen vertraging dan toch zijn Septemberverklaring afgelegd in het Vlaams Parlement. Een politieke crisis werd voorkomen, maar dat wil niet zeggen dat er overal gejuicht wordt. De reacties op het akkoord tussen Open Vld, C&V en NV-A zijn zeer gemengd. VTM NIEUWS sprak met minister-president Jan Jambon (N-VA) na de moeilijkste week uit zijn politieke carrière. “Het was beschamend om daar maandag zonder septemberverklaring te staan.”

151 reacties

 • Peter Nols

  2 maanden geleden
  Inderdaad Gino Denil, in deze krijgt een alleenstaande evenveel als een koppel. Zegge en schrijven 6 euro. Dus voor de alleenstaande een curryworst special en voor een koppel 2 maal een gewone curryworst.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Niet overdrijven, Daniel Ponnet. Alleenstaanden en gepensioneerden krijgen die 6 € ook.
 • Monique Lievens

  2 maanden geleden
  Wat een schertsvertoning, gevochten als een leeuw, "mijn gedacht" zou een bekende kampioen zeggen. Waar zijn de maatregelen voor de alleenstaande(n) gepensioneerden met een klein tot middelgroot pensioen die maandelijks huur moeten betalen, en die niet in aanmerking komen voor het sociaal tarief , want de voorwaarden om dat te verkrijgen die zijn niet meer van deze tijd(en). Ik heb het gehad met deze regering, ik zal in 2024 wel beslissen voor wie ik nog ga stemmen.
 • Karel Van Beeck

  2 maanden geleden
  Het ligt weer aan iemand anders. Zoals steeds bij de nva.
 • Daniel Ponnet

  2 maanden geleden
  Sociaal rechtvaardig ! Hoe durven ze. Alleenstaanden en gepensioneerden krijgen weer niks. Een Alleenstaande met een salaris van 3000 euro pakt naast de job bonus en wordt als dank nog eens belast aan meer dan 50%